Vårslippet i boligmarkedet er i gang: - Tror vi blir mer gira om våren

«Vårslippet» i boligmarkedet er i gang: Over 2.100 visninger i Oslo i helgen, og Kjøperne strømmer til, ifølge fornøyde meglere.

Anette Berentsen og Stig Jenssen er interessert i å kjøpe leilighet, her sammen med megler Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling
Publisert:

Tradisjonelt slippes det - og selges mange - boliger i det åpne markedet i perioden fra påske til sommerferien.

Det tradisjonelle vårslippet startet for fult denne helgen. Spenningen omkring hvor stort årets vårslipp blir, har i forkant vært svært høy.

Antall boliger lagt ut for salg på det sentrale Østlandet så langt i år har vært mindre enn ventet, og signal har antydet at den elleville prisveksten i Oslo-området er i ferd med å flate noe ut.

Nylig snakket E24 med en rekke eksperter som spår utflating i 2017, og fall i 2018.

På jakt for datteren

I helgen er det over 2.000 visninger i Oslo.

En av dem var søndag i en tre-roms leilighet med balkong i Helgesens gate på Sofienberg. Den 64 kvadratmeter store leiligheten, har en prisantydning på 4,5 millioner kroner.

På kjøkkenet møter vi på Anette Berentsen og Stig Jenssen som i utgangspunktet ikke er på jakt etter noe nytt til seg selv.

Les også

Nå kommer årets vårslipp av bolig: – Det blir kraftigere enn noensinne

– Vi er først og fremst interessert i noe vi kan leie ut. Så fant vi ut at borettslagsreglene sier vi må bo her i ett år før vi kan leie ut leiligheten, forteller Berentsen til E24, før de kommer på en tanke.

– Vi har en datter på 21 år, så det er jo en mulighet at vi kan kjøpe, så kan hun bo her med noen venninner, sier en tydelig fornøyd Berentsen, i det hun skriver seg opp på listen over interessenter.

Paret har vært på sine første visninger i år denne søndagen, og er således endel av bølgen med nye kjøpere som kommer i denne perioden - og Berentsen har en mening om hvorfor kjøperne strømmer til markedet nå.

– Det er sikkert fordi det har blitt vår, vi blir litt mer lette til sinns når været slår om, konkluderer hun.

VISNING: Det er avholdt 2.100 visninger i Oslo i helgen. Her ser vi Anette Berentsen som snakker med eiendomsmegler Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling, under en visning søndag.

Spår høy aktivitet

Det har de siste ukene vært mye aktivitet i markedet, der for har enkelte vært sikker på at årets vårslipp vil kunne slå rekorder.

Da E24 like før påske snakket med Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren, hun var sikker på at vårslippet kommer til å bli stort i år.

– Jeg tror det blir kraftigere enn noensinne i forhold til tilgangen på nye oppdrag som skal ut fremover. Den er enorm, og jeg vet også andre meglerkjeder opplever det samme. Vi har en vekst i antall oppdrag på 30 prosent på landsbasis i forhold til i fjor, sa Meier den gangen.

Eiendomsmegler Per-Kristian Hansen, i Aktiv Eiendomsmegling

Fornøyde meglere

Da E24 var i kontakt med Sofienberg-leilighetens megler Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling før helgen, var han klar på at han hadde forventinger om at det skulle bli en bra visning.

I etterkant av visningen var han overhodet ikke skuffet.

Han forteller han god tror på salg allerede mandag.

Les også

Klart for det store vårslippet i eiendomsmarkedet: – Folk strekker ikke strikken like langt

– Jeg er veldig fornøyd med denne visningen, det kom vel en 7-8 stykker, noe jeg sier meg godt fornøyd med, sa Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling til E24.

På en annen kant av byen finner vi Vegard Andersen eiendomsmegler i Eie, han har blant annet hatt visning i Nydalen søndag.

– Dagens visninger har gått bra, egentlig som forventet. Jeg har hatt godt oppmøte på de visningene jeg har hatt.

– Blir det salg i morgen?

– Jeg går alltid for salg, så jeg har troen på at begge leilighetene jeg har hatt visning på i dag vil bli solgt i løpet av morgendagen, forteller Andersen.

Les også

Nyboligsalget i Oslo faller 35 prosent

Les også

Kutter prisen på «Baldershage» med åtte millioner

Publisert: