Vårslippet i boligmarkedet er i gang: - Tror vi blir mer gira om våren

«Vårslippet» i boligmarkedet er i gang: Over 2.100 visninger i Oslo i helgen, og Kjøperne strømmer til, ifølge fornøyde meglere.

Anette Berentsen og Stig Jenssen er interessert i å kjøpe leilighet, her sammen med megler Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling

Foto: Eskil Wie Furunes VG
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Tradisjonelt slippes det - og selges mange - boliger i det åpne markedet i perioden fra påske til sommerferien.

Det tradisjonelle vårslippet startet for fult denne helgen. Spenningen omkring hvor stort årets vårslipp blir, har i forkant vært svært høy.

Antall boliger lagt ut for salg på det sentrale Østlandet så langt i år har vært mindre enn ventet, og signal har antydet at den elleville prisveksten i Oslo-området er i ferd med å flate noe ut.

Nylig snakket E24 med en rekke eksperter som spår utflating i 2017, og fall i 2018.

På jakt for datteren

I helgen er det over 2.000 visninger i Oslo.

En av dem var søndag i en tre-roms leilighet med balkong i Helgesens gate på Sofienberg. Den 64 kvadratmeter store leiligheten, har en prisantydning på 4,5 millioner kroner.

På kjøkkenet møter vi på Anette Berentsen og Stig Jenssen som i utgangspunktet ikke er på jakt etter noe nytt til seg selv.

Les også

Nå kommer årets vårslipp av bolig: – Det blir kraftigere enn noensinne

– Vi er først og fremst interessert i noe vi kan leie ut. Så fant vi ut at borettslagsreglene sier vi må bo her i ett år før vi kan leie ut leiligheten, forteller Berentsen til E24, før de kommer på en tanke.

– Vi har en datter på 21 år, så det er jo en mulighet at vi kan kjøpe, så kan hun bo her med noen venninner, sier en tydelig fornøyd Berentsen, i det hun skriver seg opp på listen over interessenter.

Paret har vært på sine første visninger i år denne søndagen, og er således endel av bølgen med nye kjøpere som kommer i denne perioden - og Berentsen har en mening om hvorfor kjøperne strømmer til markedet nå.

– Det er sikkert fordi det har blitt vår, vi blir litt mer lette til sinns når været slår om, konkluderer hun.

VISNING: Det er avholdt 2.100 visninger i Oslo i helgen. Her ser vi Anette Berentsen som snakker med eiendomsmegler Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling, under en visning søndag.

Foto: Eskil Wie Furunes VG

Spår høy aktivitet

Det har de siste ukene vært mye aktivitet i markedet, der for har enkelte vært sikker på at årets vårslipp vil kunne slå rekorder.

Da E24 like før påske snakket med Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren, hun var sikker på at vårslippet kommer til å bli stort i år.

– Jeg tror det blir kraftigere enn noensinne i forhold til tilgangen på nye oppdrag som skal ut fremover. Den er enorm, og jeg vet også andre meglerkjeder opplever det samme. Vi har en vekst i antall oppdrag på 30 prosent på landsbasis i forhold til i fjor, sa Meier den gangen.

Eiendomsmegler Per-Kristian Hansen, i Aktiv Eiendomsmegling

Foto: Eskil Wie Furunes VG

Fornøyde meglere

Da E24 var i kontakt med Sofienberg-leilighetens megler Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling før helgen, var han klar på at han hadde forventinger om at det skulle bli en bra visning.

I etterkant av visningen var han overhodet ikke skuffet.

Han forteller han god tror på salg allerede mandag.

Les også

Klart for det store vårslippet i eiendomsmarkedet: – Folk strekker ikke strikken like langt

– Jeg er veldig fornøyd med denne visningen, det kom vel en 7-8 stykker, noe jeg sier meg godt fornøyd med, sa Per-Kristian Hansen i Aktiv Eiendomsmegling til E24.

På en annen kant av byen finner vi Vegard Andersen eiendomsmegler i Eie, han har blant annet hatt visning i Nydalen søndag.

– Dagens visninger har gått bra, egentlig som forventet. Jeg har hatt godt oppmøte på de visningene jeg har hatt.

– Blir det salg i morgen?

– Jeg går alltid for salg, så jeg har troen på at begge leilighetene jeg har hatt visning på i dag vil bli solgt i løpet av morgendagen, forteller Andersen.

Les også

Nyboligsalget i Oslo faller 35 prosent

Les også

Kutter prisen på «Baldershage» med åtte millioner

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom
 2. Aktiv Eiendomsmegling
 3. Oslo
 4. Boligmarkedet
 5. Bolig
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. – Folk vil ikke strekke strikken like langt i budrundene

 2. Tror vårslippet kom i påsken: – Virker som mange sitter på gjerdet

 3. Satte ned prisen to ganger – da kom folk på visning

 4. Annonsørinnhold

 5. – Har ikke ristet av oss sjokket fra i høst

 6. Ble spådd «kraftigste vårslipp noensinne»:
  Meglernes dom: – Helt som normalt