Forbrukerrådet om pakkereiselover: – Folk føler seg snytt

Forbrukerrådet etterlyser tilbakebetaling av penger til dem som fikk pakkereisen sin avlyst før selskapet gikk konkurs.

Forbrukerrådet mener at sikkerhetsnettet for avlyste reiser sviktet i fjor. Nå etterlyser de tilbakebetaling av penger til dem som fikk pakkereisen avlyst før selskapet gikk konkurs.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Flere pakkereiseselskaper har gått konkurs som følge av pandemien. Et utvalg satt ned av barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) skal undersøke reglene for tilbakebetaling av avlyste ferier.

Forbrukerrådet mener regelverket ble feilpraktisert i fjor. De reagerer også på at det i utvalgets mandat hevdes at forbrukerne ikke har krav på pengene sine hvis reisen ble avlyst før selskapet gikk konkurs.

– Vi har derfor skrevet til Ropstad og stiller oss til disposisjon for å bidra med perspektivet til dem det handler om; nemlig forbrukerne, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.

Hun peker på at folk har bestilt pakkereise i trygg forvissning om at pengene kommer tilbake igjen dersom selskapet går konkurs. Men dette sikkerhetsnettet raknet i fjor, og forbrukerne føler seg snytt, sier hun.

Reisegarantifondet skal sørge for en trygg tilbakeføring av pengene i slike situasjoner. Men de som fikk reisen sin avlyst før selskapet gikk konkurs, har ikke fått en eneste krone, ifølge Forbrukerrådet.

– Det er både uforståelig og urimelig etter Forbrukerrådets vurdering. Vi mener det også må gjelde når reisen var avlyst før konkursen, som på grunn av corona i fjor, sier Blyverket.

Les også

Nå er utsatte pakkereiser for nesten to milliarder avlyst

Les også

Grindr kan få historisk gebyr: Forbrukerrådet vil ha enda strengere tiltak

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukerrådet

Flere artikler

  1. Forbrukerrådet krever at SAS og Norwegian ikke sletter bonuspoeng

  2. SAS skylder kundene 150 millioner kroner

  3. Nå er utsatte pakkereiser for nesten to milliarder avlyst

  4. Mener strømkunder er lurt for milliarder: – Lønner seg å bryte forbrukernes rettigheter

  5. Norwegian snur - sletter ikke bonuspoeng likevel