Eiendomsmegler Fredrik Dyve tjente 14 millioner mens boligprisene falt i Oslo

Boligprisene falt i 2017, men det gjorde ikke millioninntektene til stjernemeglerne.

GODT ÅR: Eiendomsmeglerne håver fremdeles inn millionlønninger. Her er et utvalg fra toppen (f.v.) Ruth Norstrøm i DNB, Kari Børke i Børke & Partners, Tom Elliot Johnsen i Sem & Johnsen, Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, Grethe Meier i Privatmegleren og Fredrik Dyve i Dyve & Partners.

Foto: Privat/pressebilder
  • Sigrid Moe
Publisert:

Selv om boligprisene i Oslo falt med 10,5 prosent, så ble 2017 et rekordår for stjernemegleren Fredrik Dyve.

Han er nok en gang på inntektstoppen blant Norges eiendomsmeglere, med en årslønn på 14,2 millioner kroner, viser skattelistene. Året før var inntekten 13,1 millioner.

Dyve oppsummerer året med hardt arbeid, og et marked som de visste at ville endre seg, spesielt når det gjelder volum og antall salg.

– Jeg tror det var ekstremt viktig å «megle» eiendommene. Jeg er utrolig stolt av det vi har gjort. Både butikken jeg driver, og kundene som har gitt meg tillit. Vi har stått på for å få resultater, sier Dyve til E24.

Se oversikten over inntekten til utvalgte stjernemeglere nederst i saken.

Les på E24+

Dette forteller skattelistene om naboens økonomi, og dette forteller de ikke.

Rekordprovisjon

Rekorden han tok i fjor var at han for første gang hadde en provisjon på over 20 millioner, ifølge Finansavisen. Dermed var han Privatmeglerens mestselgende enkeltmegler for åttende år på rad, og solgte boliger for over 1,5 milliarder kroner.

– Markedet var godt i 2017, men noe mer selektivt enn man får inntrykk av. Det var tøffere konkurranse om kjøperne, og enda tøffere konkurranse om å få oppdragene, sier Dyve.

Dyve har lenge vært blant landets best betalte meglere, men har de siste årene klatret til nye høyder på lønnsstigen.

Høye boligpriser preget 2016, og etter flere år med nedgang i lønningene til landets stjernemeglere viste skattetallene for året også solide inntektsbyks for flere av landets største eiendomsmeglerprofiler.

Les også

Kim Wahl har Norges høyeste inntekt

Lønnsbyks

I 2017 ble det solgt omtrent like mange boliger som i 2016, men boligprisene falt.

Men for flere av profilene fortsetter lønnsbykset.

Bergens-megler Christer Vikebø i Vikebø & Jørgensen økte nok en gang inntekten, fra 2,5 millioner kroner i 2016 til nesten 4 millioner i 2017.

Privatmegleren-sjef Grethe W. Meier økte også igjen, til 2,7 millioner i inntekt i 2017, opp fra 2,44 millioner året før.

Mens Nils Nordvik, hovedeieren i meglerkjeden Nordvik & Partners, hadde en mindre inntekt, 3,1 millioner i 2017 mot 3,94 året før. Også Trondheims stjernemegler Tonje Borthen i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har hatt en krympende inntekt i 2017. Ifølge listene var inntekten i fjor på nesten 4,5 millioner kroner, ned fra 5,1 millioner året før. I september i år begynte hun i ny jobb, der hun driver med eiendomsutvikling i Selmer Holding.

Les også

Dette er landets rikeste under 30

Les også

Han har landets største formue

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Skatter og avgifter
  2. Skattelistene

Flere artikler

  1. Stjernemeglerens inntekt skrelt med seks millioner

  2. – Nok en gang lever boligmarkedet sitt eget liv

  3. Privatmegleren om testamentsignering: – Ser ingen grunn til å endre rutiner

  4. Meglere ber boligselgere senke forventningene

  5. Spår kraftig boligprisvekst: – Vi er ganske bekymret