Undersøkelse: Nordmenn vil bruke 50 milliarder kroner på sommerferie

Norske familier planlegger å bruke over 21.000 kroner hver på sommerferie i år, litt mer enn de gjorde i fjor, viser en undersøkelse Nordea har fått utført.

POPULÆRT: Ola og Kari Nordmann bruker fortsatt mye penger på feriering. Her drikker en liten gutt vann på stranda på Lanzarote.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Til sammen blir det snaut 50 milliarder kroner.

– Etter at nordmenn kuttet feriebudsjettet sitt med over ti prosent i fjor, øker vi årets forbruk med nesten en tusenlapp. Pengebruken er imidlertid fortsatt lavere enn det vi så i årene før 2016, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea.

Undersøkelsen er utført av meningsmålingsinstituttet YouGov. Den viser at folk i Oslo planlegger å bruke mest, nær 25.000 kroner per husholdning. På Vestlandet ligger budsjettet på litt over 19.000 kroner.

– Jobbsikkerhet og forventninger til egen økonomi er styrende for pengebruken, og det at ferieforbruket nå stiger igjen er et tegn på økende optimisme, sier Reitan.

Over halvparten av dem som svarte på undersøkelsen, planlegger utenlandsferie. Reitan minner om at den svake kronekursen gjør det dyrere å reise til utlandet enn for noen år siden.

Les også

Flere togavganger mellom Oslo og Stockholm

Les også

Turistsjef om ny Michelin-stjerne: – En unik mulighet

Les også

Hurtigruter skiltes på kinesisk

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nordea
  2. Reise
  3. Økonomi

Flere artikler

  1. – Vi har mye å lære av våre naboer

  2. Familier med dårlig råd kutter på julegaver

  3. Nå koster Europa-ferien flesk

  4. Fersk undersøkelse: Dette skal vi bruke feriepengene på

  5. Slik kan du tjene tusenvis av kroner i ferien