Ny prisrekord i Bergen: Villa solgt for 43,25 millioner kroner

I fjor sommer satte Kygo ny prisrekord da han kjøpte en bolig for 41 millioner. I mai ble måtte boligrekorden imidlertid vike for denne ved Nordåsvatnet. 

Eiendommen i Frants Beyers veg 33 ble før sommeren solgt for 43.250.000 kroner.

Foto: FOTO: BÅRD BØE/BT
Publisert:

Ikke langt fra Edvard Griegs bolig på Troldhaugen ble en villa i Bergen solgt for 43,25 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

For like under 45 millioner fikk kjøperen med et badehus, en partnerbolig, to naust, lang sjølinje og et hovedhus. Ifølge eiendomsmegler Tom Jørgensen hos Privatmegleren ble aldri boligen lagt ut på det åpne markedet.

Familieeiendom

Hverken selger eller kjøper ønsket å ha navnet sitt i avisen, men Jørgensen uttalte til BT at det er snakk om en familieeiendom som må selges fordi dagens eiere begynner å bli eldre.

Les også

«Fjellet»: Tidligere verdsatt til 1 milliard, solgt for 100.000

– Det er en stor eiendom å eie. Totalt består den av rundt 1.000 kvadratmeter bebygget areal. Hovedhuset alene er på 650 kvadratmeter, sier Jørgensen til avisen.

Han forteller videre at kjøper av eiendommen skal bruke den til bolig, og at villaen er tegnet av den kjente bergensarkitekten Ole Landmark.

– Dette er ikke en utbyggingstomt. Jeg tror aldri en byantikvar kommer til å tillate noen endringer her, sier han.

Kygo som nabo

Villaen er heller ikke langt fra popstjernen Kyrre Gørvell-Dahll sin villa, bedre kjent som Kygo. Han bladde da opp 41 millioner kroner i august i fjor.

Les også

Stokke-arving selger villaeiendom i Oslo for over 60 millioner

Også den villaen var på 1.000 kvadratmeter, og inkluderte åtte soverom, flere studer, eget bibliotek og en stor borggård med stall, og eget badehus.

Den eiendommen ble heller ikke lagt ut for salg i det åpne markedet. Eiendomsmegler Jørgensen sto også for dette salget, og kontaktet selv en håndfull han så for seg som potensielle kjøpere.

Eiendommene har flere likhetstrekk, og arkitekt Landmark har også tegnet denne boligen.

Her kan du lese mer om