Prisfall for borettslagsleiligheter

Prisene på borettslagsleiligheter falt med 1,9 prosent i oktober.

FØRSTE FALL I ÅR: For borettslagsleiligheter.
Publisert: Publisert:

Det viser statistikk fra Garanti Eiendomsmegling.

Prisene på omsatte borettslagsleiligheter er 1,9 prosent lavere i oktober 2010 sammenlignet med september 2010, heter det i en pressemelding fra Garanti Eiendomsmegling. Prisendringen er ikke justert for sesongsvingninger.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i oktober 2010 på 22.134 kroner, mens det tilsvarende tallet i september 2010 var 22.565 kroner.

- Siden april har prisene på borettslagsleiligheter steget hver måned, og en korreksjon av prisnivået i oktober er dermed ikke helt uventet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i meldingen.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 5,8 prosent. Siden nyttår har prisene steget med 6,7 prosent.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud og budgivere per bolig denne måneden. I oktober er det i snitt 2,5 budgivere per omsatt borettslagsbolig, en oppgang på 0,5 budgivere fra september. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 0,9 budgivere. Antall bud per bolig er 4,3. Dette er en oppgang på 0,1 bud siden forrige måned og 1,2 bud siden samme tidsrom i fjor.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om