Tusenvis på visning i hett Oslo-marked:
– En vi så på gikk 900.000 over

Christian og Heidi har vært på boligjakt i tre måneder, og har flere ganger opplevd at de ikke har sjans til å hevde seg i budrunden.

UTFORDRENDE MARKED: Christian Zervos og Heidi Kristine Sundby har vært på visning av en ettromsleilighet på Bislett i Oslo. De har skrevet seg på liste, men har allerede utelukket at denne kan bli deres.

Ingvild Sagmoen E24
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Heidi Kristine Sundby og Christian Zervos kommer ut fra en leilighet på Bislett i Oslo. De har ikke vært inne lenge, bare tatt en rask kikk.

– Vi vet at vi ikke får denne, for det hadde allerede kommet inn et bud på 3,5, og den kommer til å gå for mer, sier Sundby.

Fredag kveld kom nemlig et forhåndsbud på 3,5 millioner kroner. Prisantydningen på den 42 kvadratmeter store leiligheten i Eugenies gate 2 var 2,95.

E24 har flere ganger den siste tiden skrevet om et boligmarked i hovedstaden som er ekstremt hett. Søndag 14. august markerte den første store visningshelgen i Oslo denne høsten etter at folk er tilbake fra ferie. I forkant var det planlagt godt over 400 visninger denne dagen – en betydelig økning fra i juli, men fortsatt et beskjedent antall sammenlignet med samme helg i fjor.

Ser etter sentral toroms – som de har råd til

Til tross for forhåndsbudet skrev Sundby og Zervos seg på liste. De gjør alltid det, forteller Sundby, og forklarer at de har kikket på leiligheter i tre måneder nå.

– Vi ser etter en sentral toroms som vi har råd til, forteller Sundby.

Frem til nå har det vært et noen som har glippet unna, og noen som ikke har vært aktuelle å prøve og hevde seg i budrunde på en gang.

– En vi så på gikk 900.000 over prisantydning. Så mye over kommer ikke vi til å by, det er ikke leiligheten verdt, sier Sundby.

– Markedet nå ... Det er irriterende! Bare for fem måneder siden kunne man få mer leilighet for prisen, sier Zavos.

Paret frykter ikke at det skal bli boligboble, selv om prisveksten på boliger i hovedstaden i juli ble historisk: En nominell prisvekst på 1,8 prosent.

– Vi tenker ikke så mye på det. Vi kjøper ikke en leilighet nå som vi skal ha i 30 år, vi kjøper en som vi kanskje selger igjen etter syv, og vi tviler på at prisene har falt så mye til da, sier Sundby.

Les også

Spår het bolighøst: 12 små leiligheter i Oslo-gryten – dette gikk de for

Har bikket hundre visninger

Marit er en annen som stakk hodet innom leiligheten i Eugenies gate denne søndagen. Hun har vært på leilighetsjakt siden januar.

– Jeg begynner å bli litt lei nå. For et år siden kunne en få leiligheter for en pris som en ikke får i dag. Jeg har sikkert vært på minst hundre visninger, forteller hun.

Marit frykter ikke at vi skal få en boligboble i hovedstaden, men tror heller ikke prisene vil stige like raskt fremover som de har gjort til nå.

– Det blir nok en løsning for meg, men jeg må nok gå mindre enn det jeg hadde tenkt.

Tror forhåndsbudet skremte mange

Eiendomsmegler Steffen Hafsund Usterud i iHus.

Foto: iHus

To dager før det ble avholdt visning tikket det altså inn et forhåndsbud på 3,5 millioner kroner på leiligheten på Bislett. Budgiveren hadde ikke sett leiligheten på forhånd.

– Hun har vært på jakt i ni måneder, forteller eiendomsmegler Steffen Hafsund Usterud i iHus.

– Størrelsen på budet skremte nok bort en god del fra å skrive seg på liste, sier han.

Det kommer likevel til å bli holdt budrunde, ettersom budet står til tirsdag klokken 12.

– Men det legger nok en demper på budrunden, sier Usterud.

I dagens Oslo-marked kan det synes som om det er lite som lenger overrasker meglerne:

– Det er et veldig bra bud, mye bedre enn det selger forventet seg også. Men markedet er veldig spesielt nå. Det er såpass lite ute at det er stort press, sier Usterud.

Han tror markedet kommer til stabilisere seg litt fremover, men likevel ikke mer enn at vi ser en stigning i boligprisene på tre til fire prosent innen nyttår.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD MED OPPMØTET: Visningsassistent Tom Martinsen og eiendomsmegler Sylvia Post i Krogsveen har akkurat avsluttet en visning på Bislett i Oslo – og hatt det hektisk.

Ingvild Sagmoen E24

– Fort gjort å komme høyere

En etasje ned i boligblokken har eiendomsmegler Sylvia Post i Krogsveen nettopp avsluttet en visning av en treromsleilighet på 72 kvadratmeter med balkong og prisantydning 5,390.

– Jeg hadde forventet bra oppmøte, men er veldig fornøyd med dette!

Visningen har gått i ett og 25 personer har skrevet seg på liste denne dagen. Pluss fem-seks personer i forkant.

– Det har vært mange treff på nettet og også en del som har henvendt seg i forkant og bedt om privatvisning – de som ikke har hatt mulighet til å komme på oppsatt visning, forteller Post.

Les også

Slik angriper du høstens boligmarked

Hun vil ikke spekulere i hva solgtprisen kommer til å bli, men forteller at hun tidligere har blitt overrasket over hvor høyt noen kan gå.

– Det er vanskelig å ta høyde for hvor høyt det kan gå slik som det er i dag, men har vi tre-fire som byr mot hverandre her, er det fort gjort å komme høyere.

– Det er ikke mange boliger for salg, og det er mange som trenger og skal kjøpe bolig nå og ikke har så mye å velge i, så da blir det rift om de boligene som ligger ute. Og det tror vi kommer til å fortsette en stund til, legger hun til.

Selgers marked

Administrerende direktør Carl Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) sa tidligere i helgen til E24 at han tror det godt kan hende at det vil bli holdt enda flere visninger neste helg, men han tror samtidig at vi ikke på noe tidspunkt vil se det samme volumet som vi gjorde i fjor høst.

– Det er ikke mulig at vi kommer opp i samme volum som i fjor. I tillegg til at det er færre bruktboliger ute for salg, har det heller ikke blitt bygget nok nye boliger til å demme opp for mangelen, sier han.

Les også

I dag er det 442 boligvisninger i Oslo

Les også

Selger fikk «kuppbud» på en halv million over - tjente 200.000 på å si nei

Les også

12 små leiligheter i Oslo-gryten – dette gikk de for

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Boligmarkedet
  2. Bolig
  3. Oslo

Flere artikler

  1. I dag er det 442 boligvisninger i Oslo

  2. 12 små leiligheter i Oslo-gryten – dette gikk de for

  3. Unge på boligjakt: – Ikke så gøy å være kjøper nå

  4. – Folk vil ikke strekke strikken like langt i budrundene

  5. Selger fikk «kuppbud» på en halv million over - tjente 200.000 på å si nei