Lovendring trer ikke i kraft: Her er Vinmonopolets åpningstider i påsken

Tross lovendring vil Vinmonopolet fortsatt holde stengt på påskeaften. I Sverige er det imidlertid åpent.

ÅPENT: For dem som ikke rakk å kjøpe påskealkoholen før påskeaften kan en kjøre over grensen til Sverige.
Publisert: Publisert:

Om drøyt to uker er det duket for påskeuke, og ferieglade nordmenn pakker sekken og setter til fjells.

For dem som vil ha med seg litt alkohol i sekken er det imidlertid viktig å få med seg at onsdag 23. mars vil være siste dagen Vinmonopolet er åpent i påsken.

Les også

Tidlig påske ga økt alkoholsalg

– Det er viktig at folk får med seg at det fortsatt vil være stengt på påskeaften til tross for lovendringen som sier at vi kan holde åpent, sier informasjonskonsulent Ida Brenden Engholt i Vinmonopolet.

– Dette er fordi de nye vilkårene fortsatt ikke er ferdigforhandlet i fagforeningene, vi jobber med forhandlingene nå og neste år vil det være åpent også på påskeaften.

I Strømstad i Sverige vil imidlertid Systembolaget være åpent lørdag 24. mars frem til klokken 15.00, for dem som ønsker å ta turen over grensen.

Les også

Dette er våre taxfree-favoritter

Rødvinsglade

– Påsken er en av våre absolutte salgstopper. Nordmenn er relativt forutsigbare både når det gjelder når og hva de kjøper. Vi regner med at salgspresset vil være størst førstkommende fredag, fordi dette er en typisk utreisedag. Mandag og tirsdag vil nok også bli travle, sier Engholt.

– Hva er det nordmenn kjøper?

– Om jeg skulle gitt en vare påskestempel er det rødvin på kartong. Kartongvarer generelt er populært i påsken av praktiske årsaker. Det er lettere å dra med seg kartonger over vidda, enn vinflasker, sier Engholt.

Hun legger til at salget av annen vin også har økt de siste årene, også i påsken selv om det fortsatt er rødvinen som står høyest hos nordmenn flest.

Les også

Svak krone gir dyrere polvarer

Ikke merket valutaeffekt

I løpet av de siste to årene har den norske kronen svekket seg kraftig mot den svenske, og en svensk krone koster nå 1,0062 norske kroner.

Likevel virker det fortsatt som om nordmenn ikke kvier seg for å reise over grensen for å kjøpe alkohol.

2015 var første gang siden 90-tallet at Vinmonopolet merket en nedgang i salget, og ifølge Engholt skyldtes dette i stor grad økt innreisekvote. Så langt i 2016 har salget imidlertid steget noe igjen.

Vinmonopolet har altså ikke merket noe til at kronen har svekket seg kraftig de siste to årene.

Les også

Norske bestselger-rødviner fulle av sukker

Les også

Tidlig påske ga økt alkoholsalg

Les også

- Påsken og julen er de absolutt viktigste tidene for spillsalget

Publisert:

Her kan du lese mer om