– Færre bestiller flybilletter

Nordmenn søker like ofte etter flybilletter som før. Men faktiske bestillinger ligger nå godt under normalen. Svak krone får mye av skylden.

KNIPER IGJEN: Færre nordmenn har bestilt flybilletter sammenlignet med situasjonen ved samme tidspunkt i fjor.

Anette Karlsen
Publisert:,

Ifølge en av de største aktørene på markedet for reisebestillinger på nettet, Finn.no, har reisebestillingene i månedene framover, spesielt på flysiden, avtatt i forhold til i fjor, skriver Aftenposten.

– Vi snakker om direkte nedgang og et billettsalg som nå ligger 5-6 prosent lavere enn det normalt skulle ligge på, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til Aftenposten.

Han tror det ligger flere årsaker bak det fallende billettsalget enn de generelt sett mer usikre økonomiske tidene for Norge spiller inn.

– Det har tatt litt tid for nordmenn å oppdage hvor mye den norske kronen faktisk er blitt svekket i forhold til viktige valutaer som euro, dollar og britiske pund. Kredittkortregningen etter sommeren har nå kommet og viste seg å være mye større enn i fjor som følge av valutatapet. Dermed reagerer flere med å kutte ut neste reise, sier Berge.

Gjennomsnittsprisen på flybilletter har ifølge Finn gått opp med 25 prosent fra april og fram til nå.

Les også

Norwegians billigflyvninger blir likevel ikke så billige: – For oss er friheten viktig

Les også

SAS satser på Boston

Les også

Flyreisene dine kan bli dyrere

Her kan du lese mer om