Borettslagene trekker ned boligprisen

Prisfallet i lavinnskuddsborettslag har forplantet seg i boligmarkedet og gjør at leilighetsmarkedet sett under ett går ned.

Berg-Jacobsen Jon-Are
  • E24
Publisert:

- Markedets syn på borettslag generelt har blitt svekket på grunn av krisen i lavinnskuddsborettslagene (illustrasjonsfoto). Dette har bidratt til et uheldig og urettferdig stempel på alle borettslag, og har skapt en psykologisk reaksjon i hele boligmarkedet – også de delene som er ved god helse, sier leder i Norges Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer til Dagens Næringsliv (DN).

Han får støtte at sjeføkonom Harald Magnus Andreassen som mener at prisfallet i lavinnskuddsborettslag har forplantet seg til andre borettslag og til sist til selveierleiligheter.

Ifølge beregninger som DN har gjort viser det seg at boligprisene i mer enn halvparten av boligmarkedet faktisk har steget eller stått stille selv om de offisielle statistikkene viser nedgang.

- Stigende og stabile priser i andre deler av boligmarkedet drukner i prisfallet for leiligheter, sier Andreassen til E24.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) presenterte ifølge DN i forrige uke en statistikk som viste at en gjennomsnittlig bolig ble omsatt fire prosent hyøyere nå enn i samme periode i fjor.

Selv om denne statistikken ikke er sammenlignbar med eiendomsmeglernes egen statistikk, viser den tydelig at selveierboliger isolert har steget i verdi, skriver DN.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Bedre høst i boligmarkedet

  2. - Si opp avtalen

  3. Tror prisveksten har nådd toppen for i år

  4. Tung start på bolighøsten

  5. Nordmenn kritiske til borettslag