Eie-sjefen ser ingen Oslo-brems: Melder om kraftig salgsboom

Før onsdagens boligfasit hersker det full forvirring om hvor mye Oslo-markedet egentlig har bremset opp.

TUT OG KJØR: Eie-direktør Hedda Karoline Ulvness merker ingen tegn til trått Oslo-marked, slik andre meglere har meldt om i måneden som gikk. Onsdag får vi fasit.
  • Karl Wig
Publisert: Publisert:

For mens flere meglerkjeder har meldt om svært labre salgstall i mars, merker Eie-direktør Hedda Karoline Ulvness det motsatte.

– Mars har vært en meget god måned. Basert på våre tall blir jeg ikke overrasket om fasiten på onsdag viser en boligprisvekst, sier hun til E24.

Eie har 14 meglerkontorer i hovedstaden. Ulvness sier tallene derfra viser en omsetningsvekst på hele femti prosent fra mars i fjor.

Hun betegner markedet som velfungerende.

Les også

Prisene på Obos-boliger gikk ned med 1,2 prosent i mars

Selger kjappere

Hun kan heller ikke se at det tar noe lengre tid å få boligene solgt. Ulvness sier Oslo-meglerne hennes melder at de i snitt brukte kjappe 12 dager på å selge boliger denne mars-måneden. Det er også en liten nedgang fra i fjor.

Eie-sjefens erfaring står i skarp kontrast til meldinger fra andre bransjekolleger. Dermed er det fortsatt svært uklart hva egentlig vil fremkomme om Oslo i mars-fasiten for boligmarkedet, som legges frem klokken 11 onsdag.

Privatmegleren-direktør Grethe Meier fortalte nylig E24 at deres omsetningsaktivitet falt 23 prosent i månedens ti første dager.

Les også

Møt ordførerne som håver inn mest per bolig: Slik forsvarer de Norges høyeste eiendomsskatt

Finanskrise-tilstander?

Hun knytter salgsfallet til Siv Jensens innstramming i låneforskriften fra nyttår, og sier både førstegangskjøpere og investorer nærmest har rømt Oslo til fordel for nærkommunene.

Den nye låneinnstrammingen inneholder særkrav for Oslo.

Krogsveen-sjef Leif Laugen har lignende erfaringer. Hos dem falt omsetningen med hele 30 prosent i første halvdel av mars.

– Vi må helt tilbake til etterdønningene av finanskrisen i 2008 for å finne like svake omsetningstall for bruktboliger i Oslo, fremholdt Laugen.

Obos melder at prisene på deres borettslagsboliger falt 1,2 prosent i mars, noe de også knytter til brems i Oslo-markedet. Det vanlige er at prisene løfter seg i denne vårmåneden.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Boligmarkedet
  2. Oslo
  3. Bolig

Flere artikler

  1. Meglersjef ser paddeflatt Oslo-marked

  2. Venter mange boliger på markedet i januar

  3. – Jeg måtte dobbeltsjekke tallene

  4. – Helt ekstremt

  5. Frykter bolig har blitt fire prosent dyrere siden nyttår