Ned siste måned, mye opp siste året: Sjekk boligprisen der du bor

Tromsø er nå et av stedene i Norge med størst boligprisvekst. Se hvordan boligprisene har utviklet seg i ditt nærområde den siste tiden.

Forskjeller: Det er tildels store forskjeller på hvordan prisene på eneboliger og leilgheter endrer seg rundt i landet.
 • Ida Aamodt-Hansen
Publisert:

Store forskjeller. Boligprisene for oktober som ble presentert i dag, viser at det har vært en liten nedgang i prisene den siste måneden. Dette er imidlertid «vanlig» for oktober måned, så korrigert for sesongvariasjoner, gikk prisene opp med 0,7 prosent.

Les også:Prisene på eneboliger falt mest i oktober

Det er store regionale forskjeller på boligprisene. Mens Drammen har hatt en pristigning på 12 prosent siden oktober i fjor, har Hamar og Kristiansand kun steget rundt 3 prosent.

Den siste måneden har blant annet Oslo, Follo og Bærum hatt nesten uendrede priser. Den største prisnedgangen i Oktober, var i Larvik, Fredrikstad og Asker.

Les også:Billig lån i lang tid

Tar lenger tid: – Man må regne med at salgsprosessen vil ta litt lengre tid fremover, sier nestleder i EFF, Leif J. Laugen.

Byene som har hatt den største prisveksten på eneboliger det siste året, er:

 • Drammen (11 prosent)
 • Tromsø (10,7 prosent)
 • Stavanger (9,4 prosent)
 • Bergen (8,8 prosent)
 • Trondheim (7,4 prosent)

Disse har hatt størst prisvekst på leiligheter:

 • Drammen (10,9 prosent)
 • Sandnes (10,6 prosent)
 • Trondheim (10,1 prosent)
 • Larvik (9,9 prosent)
 • Tromsø (9,4 prosent)

Les også:Nå kan du bli en boligvinner

Vil ta lengre tid. – Kjøperne er noe mer selektive nå og det gjør at selgerne må påregne mer tid til salgsprosessen fremover, sa Leif J. Laugen, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) da han presenterte oktobertallene.

Han mener at mange boligselgere har for høye forventninger til hvor raskt salgsprosessen vil gå.

– Det er viktig å gi et varsel til selgerne om at det tar noe lengre tid å få solgt og at man må bruke noen flere visninger, sa Laugen.

Les mer om dette her:Boligselgere er for kravstore

Tregere i Agderfylkene. Fortsatt går boligene raskest unna i Oslo og Stavanger. Her tok det i snitt 14 dager fra en bolig ble lagt ut på Finn.no til den var solgt. Snittet på landsbasis var 24 dager. Tregest går det i Agderfylkene hvor det i gjennomsnitt tar 40 dager.

Tromsø hadde i flere år landets tregeste boligsalg. Det tok svart lang tid å få solgt boliger. Nå har dette imidlertid snudd og Tromsø har en formidlingstid på under gjennomsnittet, med 23 dager.

Les også: Krever egen lov for samboere

– Før finanskrisen ble det bygget svært mange nye boliger i Tromsø og det var vanskelig å få solgt alle. Dette har hengt igjen i lang tid, men nå har etterspørselen økt, og tilbudsoverskuddet er tatt igjen, sier Laugen.

Slik har boligprisene utviklet seg siste måned og siste år:

Kilde: Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Pöyry. Delte boliger er ikke med, ettersom det bare finnes fylkestall.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom

Flere artikler

 1. Store variasjoner: Sjekk boligprisene der du bor

 2. Prisene på eneboliger falt mest i oktober

 3. Boligprisene i februar: Opp 8,5 prosent fra i fjor: Eneboliger og leiligheter stiger fortsatt

 4. Stor landsoversikt: Her falt boligprisene mest

 5. Her stiger boligprisene mest