Konkurransetilsynet mener fjerning av taksameterkravet vil gi lavere taxipriser

Å fjerne kravet om taksametre i taxier vil gi bedre konkurranse, mener Konkurransetilsynet. Støre-regjeringen vil imidlertid beholde taksametrene.

Den forrige regjeringens Samferdselsdepartement foreslo å fjerne kravet om taksametre. Den nye regjeringen ser ut til å være uenig.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Å tillate alternative kontrollutrustninger vil gjøre det lettere for nye aktører å etablere seg i drosjemarkedet. Dette vil bidra til å legge til rette for økt konkurranse i markedet, noe som vil kunne komme drosjekundene til gode i form av for eksempel større grad av valgfrihet og lavere priser, sier seniorrådgiver Line Halvorsen Hamre i Konkurransetilsynet.

Tilsynet har svart på et høringsnotat som i september ble sendt fra Samferdselsdepartementet under daværende borgerlig statsråd Knut Arild Hareide. Der ble det foreslått å fjerne taksameterkravet og se på digitale alternativer. Siden den gang har statsminister Jonas Gahr Støre lovet å sette taxireformen i revers og har uttrykt ønske om å beholde taksametrene.

Les også

Usikkert hva regjeringen skal gjøre med 4.000 nye drosjeløyver

Publisert:
Gå til e24.no