Gjelsten og partnere satser 1,5 mrd. i Tromsø

Bjørn Rune Gjelsten har alliert seg med et Tromsø-selskap for å bygge ut leiligheter for et milliardbeløp i «Nordens Paris».

SATSER I NORD: Bjørn Rune Gjelstens Profier skal sammen med Barlindhaug Eiendom bygge ut eiendom for 1,5 milliarder kroner i Tromsø. Her er Gjelsten avbildet utenfor kontoret hans i Oslo.
Publisert:

Eiendomsutviklingselskapet Profier har gått sammen med nord-norske Barlindhaug Eiendom for å kjøpe Tromsøs største boligtomt (se kart).

Der skal det nå satses 1,5 milliarder på et nytt leilighetskompleks. Det er Bjørn Rune Gjelsten som kontrollerer Profier gjennom selskapet Gjelsten Holding.

Ifølge en pressemelding fra Profier er det snakk om rundt 500 leiligheter som skal bygges ut på Workinntoppen.

Illustrasjons av Bjørn Rune Gjelsten og Profiers nye leilighetskompleks i Tromsø

Gjelsten har selv vært engasjert i vurderingene rundt prosjektet, og sier at Profier har solgt leiligheter for mer enn fem milliarder kroner de siste tre årene.

- Vi er trygge på at vår felles satsing i Tromsø de kommende årene er godt timet i for hold til aktiviteten Tromsø har og vil få innenfor forskning, teknologi, offshorenæringen, i tillegg til den generelle nordområdesatsingen, sier Gjelsten ifølge en pressemelding fra Profier.

Langt samarbeid

- Profier og Barlindhaug har samarbeidet om eiendomsprosjekter i Tromsø i mer enn 15 år. Vi har stor gjensidig nytte av å samarbeide. Våre felles prosjekter og vårt samarbeid kjennetegnes av profesjonalitet, gjennomføringsevne og høy kvalitet på sluttresultatet, sier administrerende direktør Jens Arne Johnsen i Barlindhaug Eiendom.

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER BILDET

Her skal Bjørn Rune Gjelsten og Profiers nye leilighetskompleks i Tromsø ligge

Workinntoppen ligger i et gammelt steinbrudd, øverst i Workinåsen. Tomten er så langt regulert til over 400 leiligheter og 40.000 kvadratmeter. Omsetningsverdien på komplekset anslås til å ligge mellom 1,6 og 2 milliarder kroner.

Byggingen av første trinn skal starte før sommeren og planlagt innflytting i det byggetrinnet er 2016.

De to selskapene lover å tilby en svært høy standard som ikke har vært tilbudt i Tromsø før, inkludert gasspeis, vannbåren varme og underjordisk garasjeanlegg.

– Vi har mest suksess med prosjekter der beliggenheten er er den beste, standarden er høy og planløsninger på leilighetene er godt gjennomarbeidet, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.

Les også:


Slik vil de lage isolasjon av søppel
Røkke og Gjelsten blar opp for Molde
Gjelsten og Dæhli sammen om milliardutbygging
Gjelsten kjøper Kid Interiør
Gjelsten kjøper Ica Maxi
Gjelsten kjøper konkurshotell i Øyer
Hagen og Gjelsten satser mrd på oljeeventyr i nord

Publisert: