DNB advarer kunder mot svindel-mail: – Slett den med en gang

DNB ber sine kunder om å slette falsk e-post som prøver å lure til seg personlig informasjon. Ifølge banken er det «kjeltringer» som står bak beskjeden.

ADVARER: DNB ber kunder om å slette denne e-posten.
Publisert:

Mandag formiddag advarer banken på sin Facebook-side mot en e-post som skal forsøke å få kunder til å gi fra seg personlig informasjon.

E-posten ber kunder om å følge en link for å utføre en sikkerhetsoppdatering. Ifølge e-posten vil man bli blokkert fra bankes elektroniske tjenester dersom man ikke følger instruksene.

Les også

Ikke åpne denne e-posten fra NSB

DNB råder alle som mottar e-posten til å slette den umiddelbart. Banken oppfordrer også alle til å dele beskjeden videre slik at ingen blir lurt.

Kommunikasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, sier til E24 at det jobbes med å finne ut av omfanget av svindelforsøket, men at det foreløpig ikke virker som om noen har latt seg lure.

– Jeg har ikke fått melding om noen som har blitt svindlet.

Dette er ikke første gangen DNB har blitt utsatt for svindelforsøk. I april ble banken offer for et omfattende svindelforsøk, der flere kunder lot seg lure. Også den gangen var det snakk om e-poster som ble sendt ut til kundene som skal ligne på e-poster fra banken.

Flere kunder lurt i Handelsbanken

I september skrev E24 om Handelsbanken som også opplevde at noen sendte ut informasjon på vegne av banken.

Les også

Hackere til angrep mot Nordea og Swedbank

Flere kunder ble lurt til å gi fra seg kontoinformasjon etter å ha mottatt en e-post som angivelig skulle være fra Handelsbanken.

Bankene advarer mot å følge lenker i e-poster og understreker at seriøse aktører aldri vil be om konfidensiell informasjon via e-post.

Les også

Norsk firma bedt om løsepenger før dataangrep

De større bankene blir fra tid til annen forsøkt svindlet, ofte via «phishing», som går ut på at noen prøver å lure deg til å oppgi fortrolig informasjon som innloggingspassord eller kredittkortnummer.

På DNBs hjemmesider finnes det tips til hvordan du kan unngå å bli svindlet via e-post eller sms.

Les også

Norsk firma bedt om løsepenger før dataangrep

Les også

WikiLeaks publiserer epostene til CIA-sjef

Les også

Sjekk hvem som lures trill rundt av e-post-svindlere

Publisert:
Gå til e24.no