Priskollaps i leiemarkedet i Stavanger

Leiligheter som ble leid ut for 20.000 kroner måneden i 2012, går nå for 12.000 kroner.

PRISKOLLAPS: NRK melder at leiemarkedet i Stavanger har opplevd stor økning i antall ledige leiligheter, med påfølgende stort prisfall.

Publisert:

Det melder NRK Rogaland.

De skriver at antall ledige utleieboliger i oljebyen har eksplodert, og at prisene har stupt.

Ifølge statskanalen er det fire ganger så mange utleieenheter på markedet i Rogalands største by nå, som da prisene var på topp.

– Det siste året har det vært mellom 15 og 20 prosent nedgang, sier avdelingsleder Grethe Eriksen om prisene til NRK. Hun er ansvarlig for utleie hos Eiendomsmegler 1 i Stavanger.

Som også E24 har skrevet har oljebremsen truffet Stavanger hardt, og gitt betydelig økning i ledigheten.

Lav oljepris, kostnadskutt i oljenæringen og oppsigelsene som følge av dette pekes på som årsaker til at så mange leiligheter står ledige på markedet.

Dette kombinert med mange nybygde leiligheter og usolgte boliger som utbyggerne nå prøver å leie ut, har gitt en økning i tilbudet.

– Investorer kjøpte boliger for et par år siden, da de hadde troen på bedre tider. De er nå klare til leie ut, i tillegg har byggefirma noen usolgte leiligheter, eneboliger og rekkehus som de trenger å få folk inn i, slik at de ikke står tomme. De blir også lagt ut for leie nå, sier Eriksen til NRK om den kraftige økningen av ledige leiligheter på leiemarkedet.

Her kan du lese mer om