I denne byen stiger boligprisene mest utenfor Østlandet

Østlandsområdet er fremdeles i særstilling, men nå seiler også Trondheim opp som et område med stabil, sterkt vekst i boligprisene.

OPPOVER: Boligprisene i Trondheim øker mer enn i de andre byene i landet foruten om i Østlandsområdet. Eiendom Norge forventer at veksten vil holde frem.
Publisert:

De siste tolv månedene har boligprisene i Trondheim økt med 8,6 prosent. Til sammenligning har prisene økt 3,5 prosent i Bergen, 5,1 prosent i Tromsø og 3,6 prosent i Kristiansand.

– Det er et press i markedet der nå som gjør at vi forventer at prisveksten kommer til å vedvare, og Trondheim er en av de regionene som kommer til å gå best i tiden fremover, sier Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer til E24.

Les også

Slik angriper du høstens boligmarked

Samtidig går boligene raskt unna. I Trondheim tar det nå gjennomsnittlig 20 dager å selge en bolig, mot gjennomsnittlig 34 dager for hele landet totalt.

Boligmarkedet koker i Oslo: – I 2020 er vi på 100.000 kvadratmeteren

Årsaken til at boligprisene vil forsette å stige er en kombinasjonen av sterk tolvmånedersvekst, et synkende antall boliger på markedet, kort salgstid og mye salg, mener Dreyer.

– Alt selger godt

Boligprisvekststatistikken som ble lagt frem onsdag viser at september har vært en sterk måned med en prisnedgang på bare 0,3 prosent i Trondheim. I sentrum der veksten er størst har prisene til og med økt med 0,1 prosent.

– Statistikken bekrefter vårt bilde. Trondheim har hatt en positiv trend gjennom hele året, og vi ser at vi raskt oppnår høyere salgsgrader i de prosjektene vi legger ut for salg. De gjelder i alle segmenter for både pris og geografi. Nå selger alt godt, sier administrerende direktør Emil Paaske i Veidekke Eiendom til E24.

Sterkest er prisveksten i sentrum og på Byåsen der boligene har blitt 10,2 prosent dyrere det siste året.

– Sentrum vil alltid selge best, men selv i områder der salget tradisjonelt sett har gått tregere, for eksempel på Tiller der vi har et stort prosjekt, har salgstakten vært god gjennom året, sier Paaske.

Stavanger i bedring

Boligprisstatistikken viser i tillegg til stødig vekst i Trondheim også bedring for Stavanger-regionen.

Les også

E24 sjekket 125 Oslo-boliger til salgs. 90 er priset lavere enn salgsprisene i forrige måned

– Vi ser en tilbudsside som er vesentlig lavere, det selges flere boliger og vi ser at det begynner å røre på seg i nybyggmarkedet noe som er et veldig godt tegn. I sum ser vi mange indikatorer som peker i positiv retning for Stavanger, sier Dreyer.

Les også: Boligprisene steg 0,9 prosent i september

De siste 12 månedene har boligprisene i Vestlandsbyen gått ned med 5,3 prosent.

– Det tar litt tid før vi merker det på prisene, så vi forventer at prisutviklingen i Stavanger vil normalisere seg i løpet av 2017 sammenlignet med resten av landet, forklarer Dreyer.

Slik har boligprisene utviklet seg i storbyene i september: (nominell økning fra august)

Oslo: 1,3 prosent

Bergen: -0,9 prosent

Trondheim: -0,3 prosent

Stavanger: -1, 2 prosent

Kristiansand: -1,0 prosent

Tromsø: - 0,9 prosent

Snitt Norge: -0,1 prosent

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Les også

Økonomi-nestor frykter boligboble – dette mener han myndighetene bør gjøre

Les også

Ny SSB-statistikk: Slik bor vi

Les også

Norges dyreste penthouse-leilighet solgt

Les også

Nordea gjør boliglån dyrere

Les også

– Begriper virkelig ikke hvor hun tar det fra

Publisert:

Her kan du lese mer om