Hagen kjøper ut ekskona

Mille-Marie Treschow selger sin andel i Farris Bad.

ENIGE OM EIERSKAP: Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow har avgjort fremtiden til Farris Bad.

Nils Bjåland
Publisert:

Overdragelsen skjer ved at Stein Erik Hagens selskap Canica AS kjøper ut Fritzøe Eiendoms aksjer i selskapet Eiendom Farris Bad. Dermed blir Canica eneeier av spahotellet i Larvik.

- For oss er Farris Bad en spennende, langsiktig investering, med omsetning og lønnsomhet som er bedre enn det vi la til grunn, sier administrerende direktør Peter A. Ruzicka i Canica.

- Etter at hotellet nå har vært i markedet for salg noen måneder, mener vi at mulighetene for videreutvikling og fremtidig verdibygging vil være større i egen regi enn ved de alternativene som salgsprosessen har kartlagt. Vi har derfor valgt å overta Fritzøe Eiendoms eierandel på 50 prosent, og vi vil videreføre de kvalitetene som har gjort Farris Bad til en destinasjon og som vil være med på å løfte hotellet videre, sier Ruzicka i en pressemelding.

- Utenfor vår langsiktige strategi

Administrerende direktør Thor Eika i Fritzøe Eiendom AS sier dette om salget:

- Etableringen av Farris Bad har vært vellykket, og det har i løpet av få år posisjonert seg som et ledende spa-hotell.

Les også: Dette er landets best likte hotell

Ifølge Østlandsposten er Fritzøe-sjefen godt fornøyd med løsningen som nå har funnet sted.

- Det viktigste for oss er imidlertid den positive aktiviteten og ringvirkningene hotellet fører med seg for våre eiendommer i området og for byen, og ikke selve eierskapet til bygget. Fritzøe Eiendom har store prosjekter under utvikling i Larvik, og drift av hotellbygg ligger utenfor vår langsiktige strategi. Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med Canica om hotellet. Når de nå overtar 100 prosent er vi sikret en ressurssterk og aktiv eier som vil satse videre på Farris Bad på en måte som også gagner oss, sier Eika.

Partene ønsker ikke å uttale seg om pris eller andre avtalebetingelser. Transaksjonen gjennomføres i løpet av september.

Petter Stordalens Choice har driftsavtalen for hotellet.

Les også: Stordalen: - Du må investere med hjertet

Les også: Stordalen vil satse mer i Sverige

Les også: Røkke-hotell i pluss

Les også: Bergen er best på hotell

Les også: Her vil Thon ha nytt hotell

Les også: Dette er det dyreste hotellbyen

Les flere nyheter om eiendom på Estate Nyheter

Her kan du lese mer om