Nykommer til topps i fastprisjungelen: Her er de billigste super-abonnementene

Mobilselskapene lokker med fri ringing og sms, men holder et jerngrep på surfingen. Her er de billigste fastpris-abonnementene som gir deg rikelig med data.

DATASLUK: Spotify-streaming på farten gjør raskt sitt innhugg på datakvoten. Dine Penger har kåret de billigste fastpris-abonnementene som inkluderer minst 3 gigabyte i måneden.
Publisert: Publisert:

Nykommer til topps. I flere år har operatørene kriget om å gi deg flest ringeminutter, sms og megabyte for de samme fastpris-kronene.

I mai endret Netcom slagmarken, da de gikk aggressivt på banen og annonserte at alle deres fastprisabonnement fra nå av inkluderte«gratis» ringing og sms – til protester fra Forbrukerombudet.

Slag om data. Resten av mobilbransjen fulgte etter, og nå står slaget om hvor mange megabyte operatørene klarer å hoste opp. I mellomsjiktet ser krigen nå ut til å ha roet seg:

Da Dine Penger presenterte de beste fastprisabonnementene til tohundrelappen i september, kunne både Djuice, Onecall, Talkmore og Chess skilte med fri bruk og én gigabyte data. I dag matches tilbudet av de fleste andre operatører.

SER DATA-BOOM: Øyvind Vederhus, kommunikasjonsdirektør i Netcom.

Les også:Mobilene som er folks favoritt

Eksplosiv vekst. Men for de som surfer mye på farten, kan datagrensen raskt sprenges og gi sjokkregning.

I oktober surfet iPhone-brukere for omlag 900 megabyte per hode i snitt, viser tall fra Netcom.

– Vi har sett en eksplosiv økning i det siste, og tror snittforbruket vil bikke over én gigabyte om få måneder, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til Dine Penger.

Tre ganger mer. Nå forsøker mobilselskapene å få deg til å punge ut flere faste månedskroner, mot at de åpner opp sine data-sluser.

Dine Penger har gjennomgått «super-abonnementene» som gir deg ubegrensede ringeminutter og meldinger, samt 3 gigabyte data – tre ganger mer enn de populære abonnementene til tohundrelappen.

Ingen operatører tilbyr fastpris-abonnement med mellom én og tre gigabyte data. Flere har heller ingenting mellom én og fem, viser Dine Pengers gjennomgang.

Dine Pengers fastpris-kåring: Fri bruk + 3 GB data

259 kr/mnd:

NextGenTel Fri Bruk + 3GB

Telio Fri bruk 3 GB

298 kr/mnd:

One Call Full Pakke*

299 kr/mnd:

Djuice nonstop L*

Chess SjakkMatt Ekstra Bruk*

Talkmore Fri TSM 5 GB*

Tele2 Large

Telenor Komplett M+

Netcom SMART Basis

*Inkluderer 5 GB data – operatøren tilbyr ikke 3 GB

To vinnere. Konklusjonen er klar: Dersom 3 gigabyte holder og du vil ha det billigst, velger du NextGenTel eller Telio. NextGenTel er en relativt fersk spiller i mobilbransjen, etter at de ble kjøpt opp av nettopp Telio i fjor.

Djuice, One Call, Chess og Talkmore slenger på ytterligere to gigabyte til totalt fem, og selger moroa for 40 kroner mer – 298 elller 299 kroner i måneden.

Netcom, Telenor, og Tele2 faller litt igjennom i denne sammenlikningen: De tilbyr «bare» tre gigabyte data, men matcher ikke NextGenTel og Telio på pris.

– Stort prispress. Netcoms kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus mener oversikten viser små prisnøyanser.

– Det er et generelt stort prispress i fast-prismarkedet nå, og man får mye inkludert uansett hvor man leter. Men det er viktig å også være oppmerksom på andre fordeler. Vi har for eksempel 4G-dekning som gir raskere surfefart, og det betyr mer og mer for folk. Service er også viktig for mange, sier Vederhus.

Følg oss på Facebook!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om