Rentene går opp i flere banker. På tide å bytte?: Her er de beste bankene

Men varslede renteøkninger fra både DNB og Danske Bank er det kanskje på tide å bytte bank. Her er du de beste bankene akkurat nå.

Sjekk selv: Med renteøkninger på vei inn - her er de beste bankene i landet.

  • Carsten Henrik Pihl
  • Günther Bache
Publisert:,

DNB varslet i går at lånerenten kommer til å gå opp med 0,3 prosentpoeng. I første runde, for når EUs egenkapitalkrav kommer på plass kan renten stige ytterligere.

DNB ser ingen annen utvei å oppfylle kravene på:

– Ingen er uenig i at vi skal ha mer solide banker.Vi har kuttet og kutter i bemanning, vi har kuttet og fortsetter å kutte i utbytte på vårt overskudd. For å oppnå disse nye og strengere kravene må vi også sette opp boliglånsrenten, sier Trond Bentestuen i DNB til VG/Dine Penger.

Andre banker kan følge etter, og at boliglånsrenten nå øker, er ikke unaturlig, mener Nordea:

– Dagens boliglånsrente er lav i et historisk perspektiv. Vi er opptatt av at våre kunder ikke har større lånebelastning enn at de kan tåle en renteøkning. Det er klar at dersom rentene stiger kan det hende at noen må leve litt annerledes enn de kan gjøre i daglig. Kanskje blir det litt mindre luksus på ferien , sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea.

Dette kan du gjøre

Når rentene stiger er det det er flere grep du kan gjøre for å få bedre betingelser i banken.

Det viktigste er kanskje å ta sørge for at banken kjenner verdien på boligen din. Boligprisene har steget kraftig de siste årene.

Les mer: Eneboliger og leiligheter stiger fortsatt

Ny takst kan gi større sikkerhet for lånet i egen bolig. De siste årenes kraftige boligprisvekst mange steder i Norge kan gjøre at du med en ny takst/verdivurdering kan få større sikkerhet i egen bolig og slik få bedre rentebetingelser av banken.

Puss opp smart. Malte vegger og enkel overflatebehandling gir et godt inntrykk for lite penger. De store tingene som bad og kjøkken er det langt mer usikkert om lønner seg for å få høyere takst på boligen og slik lavere rente.

Dette er ofte kostbare investeringer og må vurderes i det enkelte tilfellet.

Les også:DNB-kunde: Så mye dyrere blir lånet

Krev bedre rentebetingelser. Det skader aldri å spørre banken. Er du en god kunde, kan det meget vel være at banken går med på dine krav. Kan du skilte med bedre tilbud fra andre banker, hjelper selvsagt det.

Øke nedbetalingstiden på lånet ditt. Det gir deg lavere månedlige utgifter, men totalt sett låner du jo mer penger. Når du får lønnsøkning eller kan kutte andre kostnader, kan du korte ned på nedbetalingstiden igjen.

Har du lån i en dyr bank, kan det selvsagt lønne seg å sjekke om du bør bytte bank. For det er mye penger å spare:

Utregninger fra Dine Penger viser at en renteforskjell på 0,5 prosentpoeng, koster deg 120.000 kroner etter skatt, dersom du har et lån på 2 millioner kroner over 25 år.

Slik gjør du det:Bytt bank på 1-2-3

Her er de beste bankene nå

Her er en oversikt over de beste bankenes renter i dag. Rentene for Danske Bank og DNB er før den varslede renteøkningen, men tabellen viser at det for mange er gode penger å spare på å bytte bank uansett.

Forutsetninger: Effektiv rente er inkludert termingebyr og etableringsgebyr, lånet nedbetales over 20 år. Tabellen omfatter ikke rammelån/fleksilån, og betingelser som krever særs omfattende programpakker er utelatt. Innhentet 7. mars.På grunn av varslingsplikten på seks uker i Finansavtaleloven er tabellen for rentene som er i markedet nå. Men både Danske Bank og DNB har altså varslet renteøkninger.

Finn beste bank for deg!På penger.no kan du teste din rente og sende tre søknader om bedre rente til andre banker.
(Penger.no er et samarbeid mellom Finn.no og Dine Penger.)

Her kan du lese mer om

  1. Valuta

Flere artikler

  1. Her er de beste bankene nå

  2. Renteforskjeller vil øke – her er de beste bankene: Bytt bank og spar tusener

  3. Renten opp hos storbankene denne uken: Her er de beste bankene

  4. Annonsørinnhold

  5. Bankenes varslingsfrist starter å løpe ut: Nå kommer renteregningen til deg

  6. Banken økte renten, Franziska byttet bank: Slik slipper du rentehopp