Her kommer Petter Stordalens neste hotell

Clarion Hotel Bjørvika vant kontrakten om å tilby overnattingsplass i det nye bygget som Skanska skal bygge mellom Operaen, Lambda og Barcode.

Slik skal det se ut når Skanska er ferdig med å bygge hotell og boliger utenfor Bispekaia i Bjørvika. Petter Stordalens Clarion Hotel kapret kontrakten om å selge overnattinger i den «nye» bydelen.

Foto: Illustrasjon: Mir
 • Kristin Norli
Publisert:,

Torsdag morgen varsler både Skanska, HAV Eiendom og Clarion Hotel at nye puslespillbrikker er på plass for planene i Oslos «nye» bydel Bjørvika.

Skanska har fått oppdraget om å bygge hotell og næringslokaler samt 50 boliger på tomten, som blir nærmeste nabo til både Operaen, det nye Munch-museet Lambda og Barcode.

Samtidig varsler Nordic Choice Hotels at det er Clarion Hotel-kjeden som skal drive det nye overnattingsstedet.

Skanska opplyser at deres kontrakt har en verdi på 495 millioner kroner, mens Nordic Choice opplyser at deres investering sammen med HAV Eiendom totalt kommer på 600 millioner.

Bygget er tegnet i samarbeid mellom Estudio Herreros og LPO arkitekter, på oppdrag fra HAV Eiendom.

Styreleder og eier i Nordic Choice, Petter Stordalen, forteller at avtalen gikk i boks så sent som onsdag kveld, og han lover en «levende møteplass» for byens befolkning og tilreisende.

Les også: Ny overnattingsrekord for hotellene i juni

– Målet er å fylle hotellet med heftige kunstneriske uttrykk som integreres med resten av interiøret på en inspirerende måte. En fast kunstsamling skal komplementeres med utstillinger, events og andre happening, ofte i nært samarbeid med kulturinstitusjoner i Bjørvika. Jeg gleder meg til å fylle det nye kunsthotellet i Oslo med energi og opplevelser utenom det vanlige, sier Stordalen.

HOTELLMANN: Petter Stordalen er en entusiastisk forretningsmann.

Foto: Magnus Sandberg VG

253 rom

Hotellplanene omfatter 253 hotellrom inkludert to suiter, gym og spa, samt 1500 m² konferansefasiliteter med total kapasitet til 1.200 personer.

Byggearbeidet starter i november og bygget vil være ferdigstilt i juni 2019.

Under bakkeplan bygges det to etasjer med parkering til biler og sykler, boder og tekniske rom, mens de to første etasjene over bakken vil bestå av næringslokaler og resepsjon for hotellet.

Fra andre etasje og oppover vil det bygges to bygningskropper på syv etasjer hver. I den ene vil det bygges drøye 250 hotellrom, mens den andre vil bestå av 54 leiligheter.

Takhager

HAV Eiendom er eier av tomten og byggherre for alt utenom etasjene som inneholder leiligheter. Skanska skal utvikle boligdelen selv, som sitt første boligprosjekt i bydelen.

Samtidig er det altså inngått leieavtale med Nordic Choice for hotellet.

Entreprenøren varsler at bygningen vil få flust av terraser og takhager. Grunnforholdene i området er utfordrende, noe som er kjent fra mange av de andre pågående og tidligere prosjektene.

Skanska har lokal erfaring fra arbeidene både med det nye Deichmanske Bibliotek, som kommer mellom Oslo Sentralstasjon og Operaen, og omdanningen av trafikkmaskinen i området til nåværende Dronning Eufemias gate.

Administrerende direktør i HAV Eiendom, Eva Hagen, sier hun har tro på at et kunsthotell vil passe godt inn i bydelen, og er fornøyd med å ha med Skanska som erfaren entreprenør.

– Leilighetene vil få en fantastisk utsikt over fjorden og vi forventer at de vil være svært ettertraktet, sier konserndirektør for Skanska Eiendomsutvikling, Arne Brovold.

Les også

Petter Stordalens ti ledertips

Les også

Stordalen bygger Norges største hotell – 190 ansatte mister jobben

Les også

Knallår for Petter Stordalen

Her kan du lese mer om

 1. Reiseliv
 2. Bygg og eiendom
 3. Bjørvika
 4. Hotell
 5. Petter Stordalen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Stordalen investerer åtte milliarder ved Oslo S

 2. Petter Stordalen selger fem hoteller i Norge og Sverige

 3. Stordalen kjøper praktbygg i København: – En unik mulighet

 4. Annonsørinnhold

 5. Nordens høyeste bygning blir Stordalen-hotell

 6. Stordalens hotellkjede vurderer kutt etter halvering av bestillinger