Nortura-kylling fri for narasin

Nortura er i mål med utfasingen av narasin i fôret til kyllingene sine. Besetningen er blitt narasinfri et halvt år før skjema.

NARASIN-FRI: Kyllingprodusenters narasinbruk skapte stor debatt på tampen av 2014.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Målet var å fjerne narasin fra fôret innen utgangen av året, men nå melder Nortura at de er i mål, skriver Nationen.

– I dag er alle våre kyllingprodusenter «narasinfrie». Og ikke bare det; hele bransjen har nå gått over til narasinfritt fôr, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i en pressemelding. Det Stolte Hane kuttet ut narasin allerede ved årsskiftet, mens Norsk Kylling skal være narasinfrie fra februar neste år.

Inntil for et par år siden fikk nesten all kylling som ble produsert, narasin. I desember 2014 varslet Nortura at de ville fase ut stoffet, som brukes til å bekjempe en tarmsykdom forårsaket av en parasitt.

Kolberg mener Nortura har satt internasjonal rekord med den raske utfasingen i så stor skala.

– Ingen andre land i verden har lyktes i å kutte ut dette i stor skala uten å ty til betydelig bruk av antibiotika dersom dyrene blir syke. Og det ønsket vi å unngå, for vi vet jo at mye antibiotikabruk kan trigge resistens, sier Nortura-sjefen.

Narasin er ikke tillatt brukt i økologisk kyllingproduksjon, og tidligere i år viste en rapport at de økologiske produsentene likevel ikke måtte ty til antibiotika.

Les også

Streik avverget i kjøttindustrien

Les også

Nortura kutter 100 årsverk

Les også

Matindustrien har investert milliarder i nye anlegg

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nortura

Flere artikler

  1. Tolv tonn antibiotika fjernet fra norsk kyllingproduksjon på to år

  2. Bønder trua med kjøtkutt på 900 tonn: – Me slapp å gjennomføra

  3. Betalt innhold

    Ny E. coli-variant tar livet av kyllingar: Bransjen held tett om kor mange som har døydd

  4. Matprodusenten skal kvitte seg med 300 ansatte

  5. Betalt innhold

    Fjørfenæringa er friskmeld. Men faren for fugleinfluensa er ikkje over