Volkswagen-importør ber om unnskyldning

I en dobbeltsideannonse i Dagens Næringsliv lørdag ber Volkswagen-importør Harald A. Møller AS om «en stor unnskyldning» til det norske folk etter avsløringene om utslippsjuks.

BEKLAGER: Den norske importøren av Volkswagen ber nå om unnskyldning til sine kunder og det norske folk. Her er noen Volkswagen-biler fotografert utenfor Operaen i Oslo.
Publisert: Publisert:

– Som administrerende direktør i Harald A. Møller AS ønsker jeg å komme med en uforbeholden unnskyldning til det norske folk og våre kunder. Som importør er det helt grunnleggende for oss at våre kunder har full tillit til Volkswagen-konsernet. Vi i den norske organisasjonen vil jobbe hardt for å gjenvinne din tillit, skriver administrerende direktør Terje Male i Harald A. Møller AS i annonsen. Han opplyser at de nå arbeider intenst for å få gjennomført alle nødvendige oppgraderinger av samtlige berørte biler.

Les også

Her kan du sjekke om din bil er rammet av VW-jukset

Volkswagen har registrert 147.139 biler i Norge som er berørt av avsløringene av utslippsjuks. 77.580 av disse er fra Volkswagen, 27.649 fra Audi, 19.947 fra Skoda og 21.963 fra Volkswagen Nyttekjøretøy. Harald A. Møller AS importerer alle disse Volkswagen-eide bilmerkene i Norge.

På verdensbasis er rundt 11 millioner dieselbiler utstyrt med programvare som gjør at bilene under miljøtesting viser langt lavere utslipp av nitrogenoksid (NOx) enn de egentlig har i vanlig bruk. Testene skal sørge for at bilene lever opp til miljøkravene i ulike markeder.

Les også

Her kan du sjekke om din bil er rammet av VW-jukset

Les også

Møllergruppen: Nye norske biler ikke berørt av diesel-jukset

Les også

Norske forhandlere kan tjene 130 millioner på Volkswagen-skandalen

Publisert:

Her kan du lese mer om