137 millioner i Viking Lotto-potten i kveld: Tar du hele potten får du 2,2 millioner i året!

Hvis det kun blir én heldig norsk vinner av Viking Lotto onsdag kveld, kan denne få utbetalt 2,25 millioner 2013-kroner hvert år livet ut.

Stor pott: Igjen er det en stor pott i Viking-Lotto. Selv om du må spille for en hundrelapp i uken i 27.065 år for å bli millionær, er det morsomt å drømme om den store gevinsten.

Foto: Norsk Tipping
Publisert:,

Sannsynligheten for å vinne er mikroskopisk, men i teorien kan noen stikke av med hele 137 millioner i kveld.

I mai var det en mann fra Troms som vant 216 millioner kroner, og i mai stakk en Skiensmann av med 102 millioner kroner.

2,25 millioner i året. Hvis det blir kun én heldig vinner av hele potten på 137 millioner kroner i Viking Lotto, vil han eller hun kunne få utbetalt 2.248.000 kroner i dagens pengeverdi hvert år resten av livet.

Dette viser Dine Pengers formueskalkulator.

Potten for Vikinglotto er nå ca. 137 millioner, lokker Norsk Tipping med.

Illustrasjonsbilde: Skjermdump fra norsktipping.no

Dette er etter skatt, og forutsatt at du har 50 år igjen å leve – altså at du er rundt 40 år i dag.

Du som er 50 kan regne med runt 2,8 millioner i året.

Er du 60 år, har du rundt 31 år igjen å leve, og kan se frem til rett over 4 millioner kroner i året hvis du vinner hele potten.

Kjøpekraften vesentlig i det lange løp. Et beløp blir mindre verdt over tid. For å beholde kjøpekraften og få utbetalt et beløp i dagens pengeverdi resten av livet, må de nominelle utbetalingene økes etterhvert. Dette er det tatt hensyn til i Dine Pengers kalkulator.

Les også: Vant 216 millioner i Viking Lotto: - Jeg tror ikke hverdagen blir så veldig annerledes

Se hele beregningen.I Dine Pengers formueskalkulator kan du se nærmere på alle forutsetningene og blant annet se hvor store de nominelle utbetalingene blir for hvert år resten av livet.

Her kommer du direkte til resultatet i kalkulatoren, som viser grafisk hvordan Vikinglotto-vinneren kan leve av de 137 millionene ut livet.

Drømmer du om å vinne den store premien og bli arbeidsfri? I kalkulatoren kan du oppgi hvor mye du ønsker å få utbetalt i «netto lønn» resten av ditt liv og finn ut hvor stor formue du må ha for å kunne leve av den.

Les også:Troms-mann vant 216 millioner i Viking Lotto


Test det med dine tall

Enkelt: Hvor mye må du vinne for å ta fri resten av året? Dine Pengers kalkulator gir deg svaret! Tast inn hvor mye du vil ha utbetalt i året, og alderen din.


I teorien nesten umulig. Det er ikke lett å bli Viking Lotto-millionær, men det er samtidig ikke lett å si nøyaktig hvor vanskelig det er.

Iallfall ikke i praksis. I teorien kan man si at det er bortimot umulig å få seks rette og at lykketallet også trekkes ut blant de seks vinnertallene slik at den norske og den internasjonale lykketallspotten utbetales.

I Viking Lotto på onsdag er «spillformelen» seks vinnertall av 48 mulige. Det gir mange flere mulige kombinasjoner enn Lotto, og en teoretisk sannsynlighet for seks rette på 1:12.271.512, ifølge Norsk Tipping.

I tillegg trekkes det et lykketall, som dersom det også finnes blant de seks vinnertallene, utløser utbetaling av en ekstra lykketallpott. Dette skjer i teorien hver 10. uke.

Antall deltakere eller omsetning har ingen innvirkning på vinnersannsynligheten.

Dine Penger har tidligere regnet ut at du må spille Viking-Lotto i 27.065 for å bli millionær hvis du spiller for en hundrelapp i uken.

Les mer:Her har du størst sjanse for å bli millionær

Utbetalingene øker for å justere for inflasjonen

Inflasjon: Kalkulatoren justerer for inflasjon. Her er beregninger for hvor store utbetalingene må være i årene for å tilsvare 2,25 millioner 2013-kroner.

Følg Dine Penger på Facebook!

Her kan du lese mer om