Nordmenn tredobler feriebudsjettet i utlandet

Nordmenn er forberedt på at utenlandsferien kan koste tre ganger mer enn norgesferien, ifølge en fersk undersøkelse. 

FERIE: Nordmenn bruker tre ganger så mye penger utenlandsferie som på ferie i Norge.

Foto: Berit Keilen NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ferietid er for mange synonymt med reising, og pengene sitter gjerne litt løsere på ferie enn til hverdags. Spesielt når det gjelder ferier i utlandet. En fersk undersøkelse fra Sparebank 1 viser nemlig at nordmenn tredobler budsjettet på utenlandsreiser, sammenlignet med når vi ferierer i Norge.

Nordmenn som skal på utenlandsferie, vil i år i snitt bruke 25.600 kroner, mens de som ferierer i Norge, vil bruke 7.746 kroner.

– Feriebudsjettet øker rett og slett fordi det ofte koster mer å feriere utenlands. Men det er noe nordmenn er klar over, og vi er derfor forberedt på å bruke ekstra mye penger når vi legger ferien til utlandet, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Ferierer på hytta

En av grunnene til at vi bruker mindre penger på ferien i Norge, er at mange av oss drar på hytta. Da blir både reisekostnader og opphold billigere.

– Man slipper utgifter til hotell, lager mat selv og bader i sjøen istedenfor badeland. Men det mange ikke tenker på er at den hytta koster en del, den og. Men det blir totalt sett, gjennom hele året, sier Gundersen.

Les også

Svak krone løfter turistbransjen: Venter tidenes sommer

Han tror også nordmenn bruker mer penger i utlandet rett og slett fordi folk vil unne seg litt ekstra.

– Man vil kose seg og ikke være gnien på euroen. Også må man gjerne kjøpe alle måltider ute, og man bruker penger på shopping og aktiviteter. Pengene sitter løsere, sier han.

Feriebudsjettet har økt

53 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de skal på utenlandsferie i år, noe som er en liten økning fra 2015 og 2016. Da var det henholdsvis 50 og 52 prosent som svarte at de skulle reise utenlands.

Les også

Dette blir den dyreste Europa-ferien noensinne

Gundersen mener økningen i år skyldes at mange opplevde usikkerhet for jobb og inntekt etter oljeprisfallet. Det er også en markant økning i nordmenns feriebudsjett i år.

– Nordmenns feriebudsjett har vokst med hele 17 prosent fra i fjor til i år. Det er en kraftig økning som jeg mener kan forklares med at usikkerheten er i ferd med å slippe taket og at vi derfor er mer villige til å bruke penger på ferie og reise, sier han.

Les også

Disse valutafellene må du unngå

Les også

Europris-arving selger luksushytte med kjemperabatt

Les også

Meglertopp om unge boligkjøpere etter prisstopp: – Har fått en brutal lærdom

Publisert:

Flere artikler

  1. Nordmenn kutter i feriebudsjettet

  2. En kvart million vil ta ferie for lånte penger

  3. Spania har gått forbi Danmark som nordmenns feriefavoritt

  4. Flyskammen ser ikke ut til å påvirke oss: Flere til utlandet i høstferien

  5. Nå faller feriedommen – tre av fem har allerede endret sine planer