Solgte ikke én bolig i første kvartal

Scandinavian Property Development håper på lavere byggekostnader i 2008. Selskapet solgte ikke en bolig i første kvartal.

Eks-adm. dir. Stein Haugbro gikk i går av som sjef i Scandinavian Property. Her foran boligprosjektet i Rolfsbukta.

  • Dag-Jørgen Saltnes - neNyheter
Publisert:

Boligbyggeren, som har store utviklingsprosjekter på Fornebu, Hinna Park ved Stavanger og i Odense i Danmark, oppnådde prosjektinntekter på til sammen 12,3 millioner kroner. Den totale omsetningen i Stein Haugbros (bildet) Scandinavian Property Development (SPDE) endte på 18,6 millioner kroner. Driftsresultatet var minus 11,1 millioner kroner, mens resultat før skatt viste et underskudd på 15,3 millioner kroner.

Den siste tiden har det vært store endringer på eiersiden i SPDE. Orkla har kjøpt seg kraftig opp i selskapet.

Les mer: Orkla tar grep i boligbygger

I løpet av første kvartal har SPDE trukket seg fra et stort byggeprosjekt i Haugesund.

Les mer: Hopper av stadioneiendom

SPDE har, i likhet med de fleste andre selskaper som selger nye boliger, slitt med salget av nye boliger i 2008. På grunn av en utsettelse av utbyggingen av andre fase i Rolfsbukta på Fornebu har 13 kjøpere trukket seg fra sine kjøpsavtaler. Det har bidratt til at antall solgte boliger, ifølge selskapets kvartalsrapport, falt fra 291 ved utgangen av fjerde kvartal i fjor til 278 ved utgangen av første kvartal. Det betyr at SPDE ikke hatt ett eneste boligsalg i løpet av første kvartal i år.

Nå håper selskapet at bråbremsen i boligmarkedet skal gi lavere byggekostnader. "Markedsforholdene har gitt et signifikant fall i antall nye boliger i Norge, noe som bør gi reduserte byggekostnader i løpet av 2008", skriver selskapet i kvartalrapporten.

SPDE er ikke alene om å håpe og tro på lavere byggekostnader. Steinar Manengen i KLP Eiendom har tidligere uttalt at han tror på fall i byggekostnadene på 30 prosent.

Flere nyheter om næringseiendom på neNyheter.no

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Orkla hamstrer i eiendomsselskap

  2. Orkla og OBOS øker på Fornebu

  3. OBOS øker på Fornebu

  4. Sjefbytte i Scandinavian Property Development

  5. Bråstopp på Fornebu