Bo på luksushotell for samme pris som pakketurens budsjetthotell: Slik får du billigst fotballtur

Du kan bo på Manchesters beste hotell og oppleve Premier League kamp på Old Trafford for mindre enn du må ut med for pakketuren til et trestjerners budsjetthotell.

United-stjerne: Mange ønsker å reise til England for å oppleve blant annet Wayne Rooney, Tom Cleverley (skjult) og Manchester United. Med planlegging kan du få billigere turer ved å organisere selv.
Publisert:

MANCHESTER/LIVERPOOL/LONDON (VG): VG har sjekket prisene på et utvalg av fotballpakkene som tilbys på nettet og sammenlignet med hva du betaler hvis du skaffer billett og bestiller hotellet selv. Konklusjonen er klar:

Det er mye penger å spare på litt planlegging!

Reiser dere to sammen og deler dobbeltrom kan dere spare mer enn 5000 kroner.

– Det er logiske forklaringer på det. Enkelt sagt er ikke en fotballbillett det samme som en fotballbillett. I våre pakker inngår det eksempelvis middag til Liverpool og Chelseas kamper, og det gir tilgang til hosipitalitysdelen. Og vi selger bare gode tribuneplasser, sier Tommy Andersen hos Steve Perryman.

De aller fleste hotellene tar betalt for rommet, ikke hvor mange som bor der. Reisearrangørene som selger pakker tar betalt per person, ikke per rom.

En to netters tur med kampbillett til Manchester for å se Manchester United mot Liverpool på Old Trafford, koster hos Fotballreiser.no 2980 kroner per person. Det forutsetter at du deler dobbeltrom. Reiser du alene må legge på 980 kroner i enkeltromstillegg.

Les også:Hvor mye må du vinne for å ta fri resten av livet?

Bør bestille tidlig. Det billigste hotellet de benytter koster samme helg 532 kroner for dobbeltrom, hvis dere bestiller og betaler på nettet tre til fire måneder før kamp.

Medlemskap og kampbillett koster til sammen om lag 800 kroner for hver av dere.

Forskjellen på å bestille selv eller kjøpe pakken er på mer enn 3800 kroner, hvis dere drar to sammen. Da er frokost til £ 4,25 (knapt 40 kroner) per person per dag, ikke inkludert.

Prisene på hotellrommene blir ofte dyrere jo nærmere du kommer kampen, og prisene varierer ofte fra dag til dag gjennom uken, opplyser flere hoteller VG var innom.

Vil dere gjerne unne dere litt luksus kan dere bestille rom på byens flotteste hotell The Lowry Hotel og unne dere utsikt mot eleven. Selv om dere spiser frokosten her kommer dere billigere ut enn ved å bestille pakke fra Fotballreiser.no. Forutsetningen er at dere bestiller tre til fire måneder før kamp.

BILLIG SUPERIOR DE LUXE: Lowry hotel i Manchester regnes for å være byens beste hotell. Dette rommet med utsikt mot elven, flislagt bad og frokost kostet da VG sjekket i september 440 pund, om lag 4 114 kroner. Ordner du turen selv kan du bo på dette hotellet og komme billigere ut av det enn med pakketur til et billig hotell.

- Betaler for trygghet. Steve Perryman tilbyr flere av de dyreste pakkene. Deres kampbillett gir tilgang til lounge før, i pausen og etter kampen. Bestiller dere samme hotell og får tak i de dyreste billettene hos United, kommer dere likevel ut med mer enn 5000 kroner i lommen.

- Eksklusivitet koster. Dessuten betaler man for trygghet. Vi sender ut billetten før kunden reiser fra Norge. Alt er tilrettelagt. Og det betaler man for. Vi et visst antall billetter direkte fra klubbene til alle hjemmekampene. Det gjør igjen at vi til noen kamper selger billettene rabattert, til andre kamper kan de bli dyrere. Vi må betale for den eksklusive retten det er å kjøpe x-antall seter for en hel sesong, sier Tommy Andersen hos Steve Perryman.

Les også:Får 7.500 kroner i avslag for tørrlagt strand

Kjøper fra agenter. – Vi kjøper pakker fra agenter inkludert hotell og kampbillett. At det kan være litt dyrere enn å ordne selv henger sammen med sikkerhet. Vi har drevet i bransjen i nærmere femten år, og det har aldri hendt at våre kunder ikke har fått sine billetter. Dessuten, hvis en kamp eksempelvis blir flyttet (og det skjer i vinter-England) gjelder jo også våre garantier, sier Lars Eirik Borgen hos Via Tours Fotballreiser.

Pakketurene fra supporterklubbene United og Liverpool er de rimeligste sett i forhold til hvor mye du må ut med ved å bestille samme tur selv.

DYRT MED TRE STJERNER: Fotballreiser benytter dobbeltrom på budsjetthotellet Ibis Manchester Salford Quay. Da VG sjekket prisen på nettet i september koster rommet på bildet 524 kroner for to netter. Men med pakketur blir ikke dette hotellet billig.

MELD DEG INN I FANKLUBB

Billett til toppkampene i Premier League er krevende å få tak i. For å delta i kampen er første bud å melde seg inn i supporterklubben.

Billettene fordeles etter loddtrekning til de mest populære kampene.

– Vi har 450 billetter til hver eneste hjemmekamp, og selger også enkeltbilletter, sier daglig leder Per Harald Larsen i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

Medlemskap i supporterklubben koster 249 kroner.

– Til midtukekamper er det lett å få billett, det er også ganske greit å kjøpe helgeturer til de fleste kamper. Men til kampene mot de fem store, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester City og Liverpool, er det kamp om billettene, sier Larsen.

Supporterklubbene er relativt store i reisesammenheng. Bare Manchester United sender 10.000 nordmenn til England hvert år.

Les også:Dropp passet – hit flyr du trygt med bankkort

Slik reiser du billigst

Under er priser og prisforskjeller for ulike godbiter på fotballøya. Pakkeprisen som er innhentet er for hotell og billetter til kampen. Flybilletter kommer i tillegg.

Liverpool – Newcastle 4. november

Prisoversikt for pakker eller «gjør det selv» til Liverpool-Newcastle på Anfield 4. november 2012.

Forutsetninger: Fullt medlemskap i klubben koster 36,99 pund. Dyreste billett er 48 pund. Indre Østold reisebyrå: Prisene til LFC-kamper er "Sandon Village-pakker", som blant annet inkludeer buffet før kampen på Sandon Pub, bar, sandwich etter kamp og et souvenirprogram fra kampen. Setene ligger på Centenary Stand, og alle som kjøper disse billettene er garantert samlede plasser.

Manchester United - Liverpool 12. januar

Prisoversikt for pakker eller «gjør det selv» til Manchester United mot Liverpool på Old Trafford, 12. januar 2013.

io = ikke oppgitt Forutsetninger: Manchester United-billetter: Medlem i One United pris pr billett kr 500. Nytt medlemskap 32 pund. Billetter selges etter loddtrekning. Legges ut for salg omlag 12 uker før kampen. Uniteds hotellpakke til Manchester inkulderer tre netter på hotell.

Chelsea - Arsenal 19. januar

Prisoversikt for pakker eller «gjør det selv» til Chelsea mot Arsenal på Stamford Bridge, 19. januar 2013.

Forutsetninger: Chelsea biletter: Medlemskap 200 kr i CFC. Billett voksen: 600 kr. Bilettene legges ut fire måneder før kampen. (Kilde: Chelsea.no).

Om prisene: Alle priser er sjekket på nettet 24 og 25. september. Prisene er regnet om etter en kurs på 9,35 kroner. Vi har valgt laveste tilgjengelige prs. Det betyr at du ikke får pengene tilbake ved avbestilling.

Der det er differanse mellom tallene i kolonnene for "så mye sparer du" og "så mye sparer dere", skyldes det at på enkelte hotell er rommet litt dyrere med to på rommet, blant annet på grunn av frokost.

Markedet bestemmer

Medlemskap og dyreste billett til en Premier League kamp på Old Trafford koster ca. 800 kroner. Turarrangør London Town tar hele 3500 kroner for en billett til samme kamp.

Billetten er til kampen mellom Manchester United og Liverpool 12. januar 2013.

London Town, som også selger teaterbilletter, selger billetter til en rekke premier League-kamper. Prisen for billett til Liverpool - Newcastle 4. november 2012 er 2250 kroner. For billett til Chelsea - Arsenal 19. januar 2013 tar de 2950 kroner.

– Det er utelukkende tilbud og etterspørsel som gjelder. Dyrest er Chelsea-Liverpool. De mest populære kampene kan vi ta mer betalt for, får VG opplyst fra London Town.

– Er det noe ekstra inkludert i billettene?

– Ja, du får en treretters middag med en halv flaske vin. Det er det vi kaller en hospitality packet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om