Boligprisene har falt med 1,3 prosent i Oslo

Det gikk raskest å få solgt en bolig i Oslo i juni.

Foto: Thomas Andreassen VG
  • Sigrid Moe
Publisert:

I juni falt boligprisene med 1,3 prosent i Oslo, ifølge en ny statistikk fra Eiendom Norge.

Likevel har boligprisene en vekst på 1,6 prosent de siste 12 månedene. Det er litt over landsgjennomsnittet, der boligprisene nå er 1,5 prosent høyere enn for ett år siden.

– Oslo er på samme nivå som Norge, noe vi mener viser at det er god harmoni i markedet, også i Oslo, skriver Terje Buraas i DNB Eiendom i en e-post til E24.

Han sier at utviklingen i Oslo var som forventet, men at det denne gangen er den sterke utviklingen i Bergen som overrasker.

Les også

Boligprisene ned 1,0 prosent i juni

Sterkt i Bergen

Bergen hadde det minste fallet i boligprisene, med en nedgang på 0,2 prosent. Dermed har byen hatt en sterkere utvikling i juni enn gjennomsnittet av måneden de siste fem årene, ifølge Eiendom Norge.

– Av byene er det Bergen som har den sterkeste trenden i prisutviklingen, mens prisene i Oslo etter mange sterke måneder nå har moderert seg vesentlig. Avviket mellom prisantydning og salgspris er ved utgangen av måneden på det laveste for juni å være på mange år, og det tyder på at markedet er i god balanse, sier Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

I juni var det nedgang i boligprisene i alle områder i Norge. I Trondheim falt prisene med 1,1 prosent og fallet var på 1 prosent i Stavanger i juni.

– Det er normalt med boligprisfall i juni. Sesongjustert var det flat utvikling i boligprisene, skriver Handelsbanken på Twitter, og følger opp med at boligprisene er noe lavere enn Norges Banks estimater, men at det nok ikke påvirker renteplanene.

Raskt solgt

Les på E24+

Nye befolkningsanslag rokker ved selve fundamentet i det norske boligmarkedet

Oslo kom også på topp i juni på listen over hvor det gikk raskest å selge en bolig. I gjennomsnitt i Norge tok det 38 dager å selge en bolig i juni, men i Oslo tok det 21 dager.

Tidligere denne uken la også Obos frem boligprisstatistikk. Den viste at kvadratmeterprisen for Obos-boligene i Oslo-området også har falt med 1,6 prosent i juni.

Likevel har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,9 prosent hittil i år.

En rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse viste i slutten av juni at nyboligsalget steg med 5 prosent fra april til juni.

I snitt koster en nybolig 53.400 kroner per kvadratmeter på landsbasis, og hele 80.400 kroner i Oslo.

Les også

Nye Obos-tall viser fall i boligprisene

Les også

Økte boligens pris med syv millioner – på tre måneder

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bolig

Flere artikler

  1. Boligprisoppgang i Oslo i juli

  2. Boligprisene i Norge steg i februar

  3. Eiendom Norges meglerfasit er klar: Boligprisene i Norge opp 0,8 prosent i april

  4. Annonsørinnhold

  5. Overraskende oppgang i boligprisene

  6. Boligprisoppgang og rekordomsetning i juli