Klart for salg på Hankø

Det omstridte prosjektet på Hankø Brygge legges nå ut for salg, trass i stor motstand fra kjente fjes som prinsesse Märtha Louise og regissør Harald Zwart.

MOTSTANDER: Märtha Louise var en av de som var mot utbyggingen på Hankø Brygge.
Publisert:

Hankø Utvikling legger i dag ut boligene på Hankø Brygge for salg, skriver Finansavisen.

Selskapet har selv stor tro på at prosjektet blir populært, til tross politisk motstand og dårlig timing med hensyn til boligmarkedet.

Hankø Utvikling eies 25 prosent hver av eiendomsinvestor Helge Mørck og Erik Klaveness fra Klaveness-systemet, samt 50 prosent av lokale investorer. Märtha Louise og regissør Harald Zwart - har vært blant motstanderne av prosjektet.

Tidligere miljøvernminister Helen Bjørnøy satte en stopper for prosjektet, men departementet endret avgjørelsen med hensyn til "forutsigbarhet i planprosessen."

De 22 fritidseiendommene skal allikevel ikke selges, men det legges ut 17 aksjer som gir bruksrett i en utvalgt eiendom for salg. I tillegg til disse skal fem selveiereiendommer til næringsvirksomhet selges. Prosjektet baserer seg på utleie og drift i en miks av delt hotellvirksomhet og egen bruk.

Det planlegges 150.000 kroner i garantert leie per aksje. Prisen er 50.000 kroner per aksje. Den dyreste aksjen koster 3,6 millioner kroner og gir bruksrett for 62 kvadratmeter.

Mer om fritidseiendom:

Vedtar boplikt for familiehytter

Ny hytterekord på Tjøme

Her er de dyreste strandeiendommene

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om