Nye salgsmetoder i tregt boligmarked

Et tregt boligmarked gir boligbyggerne nye måter å selge bolig på. Et boligprosjekt i Nittedal gir kundene mulighet til å heve kjøpet.

USOLGT: Boligutbyggerne at i bruk nye metoder for å få solgt boliger. Foto: Scanpix.
Publisert:

Boligprosjektet i Nittedal gir boligkjøperne åpent kjøp til 1.februar neste år hvis de har kjøpt en bolig etter 1. oktober i år.

Tregt boligmarked

Eiendomsmegler Mette Sundsvold som selger leilighetene i boligprosjektet innrømmer at det trege boligmarkedet er årsaken til at kundene kan heve kjøpet hvis de ikke får solgt sin gamle bolig.
- Det er fordi boligsalget har gått tregt at vi har introdusert dette. Vi gjorde det samme våren 2003 på et stort prosjekt vi hadde da, med hell, forteller Sundsvold til Dine Penger.

LES OGSÅ:

Forsikre deg mot tregt boligsalg.

Tør ikke kjøpe

Til nå er bare 24 av de 54 leilighetene solgt. Siste leilighet ble solgt i juni. Leilighetene er bygget og innflytningsklare på nyåret.
Sundsvold sier at kundene ikke tør kjøpe en ny bolig i frykt for at de ikke for solgt sin gamle.
- Der er ikke nødvendigvis den høye renten som er grunnen til at kjøperne av dette prosjektet ikke kjøper. Vi ser at psykologien i markedet er sterk i forhold til å slutte en bolighandel. Kundene liker veldig godt det de ser, men tør ikke helt å slutte handelen da de er bekymret for om de får solgt huset sitt, mener Sundsvold.

Kostnadsfritt

- Ved kontraktinngåelse betaler kunden 100.000 kroner. Hvis kunden ikke får solgt sin gamle bolig til en pris vi og kunden har blitt enig om på forhånd, kan han trekke seg fra kjøpet og få de 100.000 kronene tilbake. Dette er kostnadsfritt, forteller Sundsvold.

Ligger ikke lenger i kø

- Jeg ser ikke at dette er noen problematisk for kjøper. Jeg har hørt om noe lignende før, men dette er vel en ny variant for å få med seg kjøpere, forteller direktør, Finn Tveter, i Norges Eiendomsmeglerforbund til Dine Penger.

- Kommer dette av at markedet går litt tregere om dagen?

- Ja, dette er en konsekvens av det og en ny trend i boligmarkedet. Litt tilbake i tid lå folk i kø for å kjøpe boliger, men det ser vi ikke lenger. Folk er urolige for om de får solgt boligen sin og dermed er dette en ny løsning, mener Tveter.

Ny trend

Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer sier til Dine Penger at han tror dette er en ny trend.
- Jeg har hørt om noe lignede dette, ikke sett at dette blir gjort systematisk. Når utbyggeren tilbyr kundene dette, er det de som tar på seg risikoen og ikke kunden.

Publisert:

Her kan du lese mer om