- Kvinner tar igjen menn på netthandel

For en tid tilbake var det menn med høy inntekt som var de ivrigste netthandlerne. Men nå har så å si alle nordmenn oppdaget netthandel, og kvinnene handler nå like mye - om ikke enda mer - på nett enn menn.

SHOPPER PÅ NETT: Alle har kastet seg på natthandelbølgen, og kvinner har nå for alvor oppdaget denne måten å handle på. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Publisert:

En undersøkelse, som analyseselskapet Sylinder gjennomførte for NorgesGruppens nettbutikk Flust.no før jul, viser at kvinner på tampen av 2009 passerte menn i antall handletilfeller fra norske nettbutikker.

Kvinner handlet mest på nett

Nærmere bestemt kom kvinner og menn likt ut på spørsmål om de hadde handlet på nett (77 prosent både blant kvinner og menn) de siste tolv månedene. Men flere kvinner (46 prosent) enn menn (43 prosent) oppga at de hadde handlet på nettet den siste måneden.
- Årsaken ligger nok hovedsakelig i at tilbudet har blitt bredere og at nettbutikkene har blitt mer profesjonelle og kanskje lettere tilgjengelige, tror daglig leder Truls Fjeldstad i Flust.no, en nettbutikk med kvinner som hovedmålgruppe.

LES OGSÅ:

Tre av fire handler på nett

Før: menn med penger

Førsteamanuensis ved BI, Peder Inge Furseth har forsket en del på netthandel, og hans erfaring er at netthandel er omtrent like utbredt hos kvinner og menn.
- Tidligere var det kanskje mer slik at det var menn, gjerne med høy inntekt, som handlet på nett. Men nå er dette blitt en helt vanlig måte å handle på for de aller fleste, sier førsteamanuensis ved BI, Peder Inge Furseth til Dine Penger.

LES OGSÅ:

Tjen penger på din netthandel

Bekvemmelig

- Hva er hovedårsaken til at flere handler på nett nå enn tidligere?
- Jeg tror bekvemmelighet er et stikkord. Man kan handle hjemmefra, og barnefamilier setter nok pris på å slippe å haste innom butikken på vei hjem fra jobb, eller å ha med barna i butikken. I tillegg er nettsidene blitt bedre både på brukervennlighet, utseende og utvalg. Det er også en viktig faktor at bredbånd er blitt veldig utbredt og rimeligere, sier Furseth.

Angrerett på nett

Netthandel-forskeren ved BI tror det også kan være en viktig faktor for noen at du ved netthandel, i motsetning til ved handel i fysisk butikk, har angrerett.
Undersøkelsen fra Flust.no viser også at dette er noe flertallet av de spurte er klar over.

Les mer om angrerett ved netthandel her.

Handler fra utlandet

Han legger til at norske nettbutikker bør være oppmerksomme på at flere og flere nordmenn handler i utenlandske nettbutikker, særlig USA og England.
Når det gjelder netthandel fra utlandet, ligger menn et hestehode foran kvinner, viser Flust.nos undersøkelse.
Nitten prosent av mennene oppga at de hadde handlet fra en utenlandsk nettbutikk den siste måneden, mot 15 prosent av kvinnene.

Les om tollreglene ved netthandel fra utlandet her.

Prisbevisste netthandlere

Tidligere undersøkelser viser også at vi blir mer prisbevisste, når vi handler på nett.
-Nettkunder er lite lojale; en tredel sjekker også prisene hos en konkurrent, før de handler. Årsaken er at det er lettere og raskere å sjekke priser på nett, sier Furseth.

Les om hvordan du kan gjøre en trygg netthandel her

Publisert:

Her kan du lese mer om