Boligprisene i Oslo steg

Boligtallene for mars viser at prisene i Oslo steg 1,7 prosent.

Publisert:

Boligprisene i Oslo stiger også i mars viser ferske tall fra Eiendom Norge som ble presentert på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Oslo er nok en gang den byen som stiger mest i landet. Totalt steg boligprisene i landet samlet med 0,5 prosent.

Selv om prisene stiger mest i Oslo, er det fortsatt hovedstaden som har svakest 12 månedersvekst. Totalt har boligprisene i Oslo falt 6,6 prosent det siste året.

– Selv om det er flere tegn på bedring i det norske boligmarkedet sammenlignet med den svake utviklingen i 2017, så er det bare i hovedstanden vi kan konstatere at det har vært et markant trendskifte, sier Christian Dreier administrerende direktør i Eiendom Norge i en pressemelding.

– Den sterke boligutviklingen

I mars fortsatte man å selge mer boliger enn hva som ble lagt ut for salg. Det ble totalt solgt 4.400 boliger i Oslo i første kvartal, samtidig var det lagt ut 4.100 boliger i markedet i samme periode. Dermed falt lagret av boliger ganske betraktelig i første kvartal.

– Normalt vil et økt utbud av boliger for salg i andre kvartal dempe prisveksten fra første kvartal, og det er grunn til å anta at det vil skje også i år. Det er sannsynlig at den sterke utviklingen i bruktboligmarkedet i Oslo vil øke både tilbudet og salget i ny-boligmarkedet i hovedstadsområdet, noe som etter hvert vil kunne dempe etterspørselen i bruktboligmarkedet, fortsetter Dreyer.

Steg i februar

Fra januar til februar steg boligprisene nasjonalt med 1,1 prosent. Sesongjustert var fasiten 0,4 prosent, ettersom februar normalt er en måned der boligprisene stiger.

Med det konkluderte Eiendom Norge med at prisfallet vi så i fjor har stoppet opp, og at veksten igjen har positivt fortegn.

Les også

Meglertopp frykter ny prisbonanza

Les også

Ny prisoppgang på Obos-boliger

Les også

Brukte eneboliger nesten like dyre som nye i Oslo

Publisert:

Her kan du lese mer om