Ble syk i Brasil - fikk millionregning

En norsk kunde i Europeiske Reiseforsikring ble syk under et opphold i Brasil. Det ble knalldyrt. Så langt har forsikringsselskapet betalt ut 1,3 millioner kroner.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Publisert:,

Den uheldige nordmannen oppholdt seg tidligere i år i Brasil og ble rammet av alvorlig sykdom. Foreløpig er kostnadene i forbindelse med sykdommen oppe i hele 1.280.000 kroner.
Og denne nordmannen er bare en av mange nordmenn som er blitt syke på reise i utlandet i år. Vi reiser som aldri før til steder der sykehusbehandling er kostbart. For eksempel USA, Thailand og Brasil.
Så mange som

1 av 5 drar på ferie uten reiseforsikring

, melder VG. Norske utenriksstasjoner bruker stadig mer tid på å hjelpe nordmenn i nød. Altfor ofte ser de at tilskadekomne mangler forsikring.

LES OGSÅ:

Lettere å finne billigst forsikring

Sykdom i utlandet kan medføre økonomisk ruin

Ferske tall fra Europeiske reiseforsikring viser tydelig at dersom du blir syk og må på sykehus eller til lege under utenlandsferie i for eksempel USA og ikke har reiseforsikring, kan det bety økonomisk katastrofe.

Skyhøye sykeskadeutbetalinger

Annonsørinnhold

Her er de fem største utbetalingene i forbindelse med sykesaker fra Europeiske reiseforsikring så langt i år:
1. 1.280.000 kroner - gjelder bedriftskunde som ble syk i Brasil.
2. 1.070.000 kroner - gjelder kvinne som ble syk i USA
3. 521.000 kroner - gjelder kvinne som ble syk i USA
4. 473.000 kroner - gjelder mann som ble syk i Spania
5. 454.000 kroner - gjelder bedriftskunde som ble syk i Midtøsten
- Den høyeste regningen vi har dekket noen gang for en nordmann i utlandet var på 3,5 millioner kroner i forbindelse med sykdom i USA, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

LES OGSÅ:

Dette kortet må du ha på reise

Kraftig økning

Nye tall fra Europeiske reiseforsikring viser at innrapporterte sykeskader fra nordmenn på utenlandstur økte med 15 prosent i første kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal i fjor.
Og utbetalinger i forbindelse med sykeskader har økt med 8 prosent i tilsvarende periode.
Dette bildet begreftes også av tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO). I fjor økte antall meldte reisesykeskader med 15,5 prosent sammenlignet med året før.
I 2010 ble det utbetalt hele 593,8 millioner kroner i forbindelse med reisesykeskader, noe som er 10,5 prosent mer enn året før.
Les også:

Disse smittsomme sykdommene får nordmenn utlandet

Husk reiseforsikring

- Vår klare anbefaling er å huske å tegne reiseforsikring i forkant av utenlandstur, sier pressevakt i Utenriksdepartementet (UD) Mariam Naqvi.
Kostnaden du må ut med for en helårs reiseforsikring varierer fra ca. 1.100 kroner til rundt 1.600 kroner i året, så det er penger å spare på å velge riktig forsikring.

Tips!

Prøv reiseforsikringskalkulatoren på finansportalen.no

Men denne kostnaden er uansett ingenting i forhold til sykehusregningen du kan bli presentert for om du skulle være så uheldig å bli syk under ferien.
En høy sykehusregning er det viktigste du er beskyttet mot med reiseforsikring. Fri hjemtransport er også lurt å ha.
Det er viktig å forsikre seg mot de store katastrofene. Med en helårs reiseforsikring vet du at du og familien din er sikret god sykeskadedekning ved reise inntil 45 dager.
Slike forsikringer kan også dekke tilkalling av familiemedlemmer samt transport med ambulansefly ved alvorlig sykdom. I tillegg bør du vurdere en egen ulykkesforsikring, anbefaler Dine Pengers redaksjon.

LES OGSÅ:

Syk i sommer? Sjekk dine ferierettigheter

Hva med kredittkort-forsikringer?

Du får reiseforsikring gratis med mange kredittkort. Men det forutsetter at du betaler over 50 prosent av transportutgiftene med kredittkortet. Er du ikke påpasselig med å betale reisen med kortet ligger du altså tynt an.
De fleste kredittkort-forsikringer dekker dessuten ikke dagsreiser, men krever overnatting. Helårs reiseforsikringer dekker også dagsturer.
- Den norske stat kan ikke dekke kostnader i forbindelse med sykdom i utlandet, sier Mariam Naqvi, pressevakt i UD.

Sjekk unntak

Forsikringsselskapene har lange lister med unntak for eksempel for risikosport. Hos Gouda er du dekket uten pristillegg også hvis du for eksempel vil dykke.

LES OGSÅ:

Sportsferien kan være uforsikret

Du bør også huske å ta med deg det Europeisk Helsetrygdekortet om du skal på ferie i et EØS-land.

- Få flere gode råd og tips om din privatøkonomi fra Dine Penger

-

trykk her for et godt tilbud på abonnement

.

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold