E24 lanserer Fondsvelgeren: – Vil bidra til økt kunnskap om personlig økonomi

Etter stort ønske fra kjernebrukere, lanseres nå en tjeneste som skal gjøre fond enklere for alle.

Prosjektleder for Fondsvelgeren, Karsten Gutterød Haukelien (t.v.), produktsjef Camilla Bull og direktør produkt og forretningsutvikler Håvard Helgesen har store forventninger til lanseringen av den nye tjenesten til E24.
 • Andrine Resvoll
Publisert:

– Mange vet at de burde spare penger i fond, men synes det er vanskelig og kjedelig å engasjere seg i det. Derfor lanserer vi en tjeneste som skal gjøre det lettere for folk å ta de rette investeringsvalgene, sier Karsten Gutterød Hauklien, prosjektleder for Fondsvelgeren i E24.

Fondsvelgeren lanseres som et alternativ til bankenes allerede etablerte tjenester. Undersøkelser hos kjernelesere til E24 har vist stor interesse og etterspørsel etter et slikt tilbud.

Sjekk Fondsvelgeren til E24 her!

Dette er en redaktørstyrt, uavhengig tjeneste som vurderer fondene kvantitativt opp mot hverandre, uten innblanding fra banker eller andre kommersielle aktører.

– Vår store styrke er at vi tilbyr en helt uavhengig og balansert vurdering på tvers av alle banker og andre fondstilbydere. Sammen med en avansert algoritme som har vært svært treffsikker når vi har testet den bakover i tid, gjør det Fondsvelgeren til et godt alternativ til tradisjonelle banktjenester, sier Camilla Bull, produktsjef i E24.

Hun legger til at man i Fondsvelgeren finner fond fra alle banker og forvaltere, uavhengig om de er kommersielle samarbeidspartnere eller ikke.

– For kommersielle samarbeidspartnere er det som i avisen ellers: Merkede annonseplasseringer, uten mulighet til å påvirke innholdet på siden, sier Bull.

Øke kunnskapen om fond

Tjenesten er ment for alle, uavhengig av erfaring med fond og andre banktjenester. Den kan dermed ha nytteverdi for både erfarne investorer, og de som har lite eller ingen kunnskap om fond fra før.

– Forhåpentligvis kan Fondsvelgeren hjelpe folk til å få mer igjen for sparepengene sine. Samtidig vil den være godt egnet for drevne investorer som vil følge med på hvor fond plasserer seg på listene, forteller Hauklien.

Prosjektleder Karsten Gutterød Haukelien håper at tjenesten vil nå ut til mange.

Tilpasses brukerens preferanser

Ved hjelp av ulike tester finner Fondsvelgeren det fondet som passer best til brukerens preferanser. Først velges en ønsket fondsgruppe, deretter en rangering ut fra ulike parametere. Her kan man velge om man legger mest vekt på størst mulig avkastning eller risikominimering. Til slutt legger man inn et minsteinnskudd, da enkelte fond har et minstekrav om hvor mye du kan investere om gangen.

Tjenesten rangerer like fond etter en rekke kvantitative data, for å sammenligne fondenes prestasjon opp mot hverandre i en fem-stegs modell. Investeringene til fondet blir også vurdert hvor bærekraftige de er, ut fra en rating fra byrået Morningstar. I tillegg er det mulig å velge bort bransjer og sektorer man ikke ønsker å investere i.

Etter at man har valgt sitt ideelle fond, kan man klikke seg videre til den som forvalter fondet, eller til en av distributørene som er kommersiell partner.

Fondsvelgeren skal veilede folk til å ta bedre investeringsvalg.

Produktet skal nå testes i markedet under en pilotperiode. Tjenesten vil utvikles og forbedres etter erfaringer og tilbakemeldinger fra brukere.

– Vi vil gjøre det enkelt for brukerne våre å gi oss tilbakemeldinger fortløpende. Innspill vil hjelpe oss med å videreutvikle produktet og gjøre det enda bedre for alle, sier Hauklien.

Prosjektlederen forteller at tjenesten også vil hjelpe folk med å forstå økonomiske ord og begreper bedre. For å sikre god brukervennlighet vil Fondsvelgeren ha lite teknisk finansspråk.

Tanken bak tjenesten har hele tiden vært å øke kunnskapen om fondsparing hos folket, og bidra til at flere får en bedre personlig økonomi.

Kjempesatsing

E24 er i stadig vekst, og har målsetning om å være Norges viktigste næringslivsavis. Fondsvelgeren er en stor satsning som man håper vil kunne være til hjelp for folk flest.

Sjefsredaktør i E24, Lars Håkon Grønning, mener at det er helt riktig å lansere en slik tjeneste nå.

– Kjerneoppgaven til E24 er å levere nyheter. Vi skal også være en destinasjon å oppsøke for å få journalistikk, veiledning og kunnskap som hjelper den enkelte med å lykkes. Vi vet at interessen for fondsparing er veldig stor, og Fondvelgeren til E24 mener vi kan hjelpe folk med å ta bedre valg når det kommer til egen økonomi, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Fond
 2. Personlig økonomi

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  – Det er utvilsomt bedre å bli rik sakte enn fattig fort

 2. Betalt innhold

  På tide å slutte med prosjekter

 3. Betalt innhold

  Slik har amatørene endret Wall Street

 4. Betalt innhold

  Eksperter: Pensjonsgrepene du bør ta nå

 5. Betalt innhold

  Superskoene som satte fyr på bransjen: – Vi var vettskremte