Ny toppnotering for flytrafikken i 2017

Lavprisselskapene bidro til fortsatt vekst i den globale flytrafikken i 2017 og sørget for ny passasjerrekord,  ifølge FNs luftfartsorganisasjon.

Den globale flytrafikken fortsatte den oppadgående kurven i fjor.

Foto: Bay Ismoyo AFP
Publisert:

Rutefly hadde til sammen 4,1 milliarder passasjerer i 2017, en økning på 7,1 prosent fra året før, ifølge foreløpige tall fra FN-organet International Civil Aviation Organization (ICAO). Også i 2016 økte passasjertallet med 6 prosent.

Ifølge ICAO fløy lavprisselskaper rundt 1,2 milliarder passasjerer i fjor, eller rundt 30 prosent av totalen.

– Lavprisselskapene vokste konsekvent raskere enn den gjennomsnittlige veksten på verdensbasis, og markedsandelene fortsatte å vokse, spesielt i utviklingsland, skriver organisasjonen.

Les også

Nå utfordres elbilprodusentene av kraftig prishopp på kobolt

Statistikk som ble sluppet tidligere i måneden viste at fjoråret var det tryggeste for sivil luftfart siden den globale flystyrtstatistikken først ble sammenfattet i 1946. Til sammen omkom 44 personer i ti forskjellige ulykker med sivile passasjer- og fraktfly.

Veksten i trafikken økte i alle regioner i fjor, med unntak av Midtøsten, hvor blant annet lave oljepriser og sterk dollar førte til en nedgang i veksten fra 11,8 prosent i 2016 til 6,9 prosent i 2017.

Les også

Trumf-kunder har 1,2 milliarder på bok

Les også

SAS velger Airbus: Er i sluttforhandlinger om nytt flykjøp

Les også

– Trafikktallene i første kvartal blir en syretest