I denne gaten finner du Norges dyreste eiendom til salgs nå

I fasjonable Oscars gate på Uranienborg kan en hel bygård bli din – om du har 62 millioner kroner. Norges dyreste eiendomsobjekt akkurat nå kan passe for rikinger som ønsker å kaste seg på Manhattan-trend.

EKSKLUSIV ADRESSE: Oscars gate består av flere ambassader, deriblant Nederland og Tyskland har sine adresser her. Det er Oscars gate 47/49 som nå er til salgs. Megler Terje Tinholt har gitt E24 tillatelse til å bruke bildene fra annonsen på Finn.no.
Publisert:

Bygården i Oscars gate 47/49 ble lagt ut på Finn.no i helgen, og seniormegler Terje Tinholt i Nordvik & Partners sier til E24 at de allerede har hatt visninger.

– Dette er en adresse for de kresne og det er svært sjelden at denne type eiendom blir lagt ut i det åpne markedet. Kanskje hvert femte år, sier Tinholt til E24.

New York-trend til Oslo

Meglerforetaket lister i annonsen opp mulige anvendelser av bygården som i dag består av seks separate leiligheter:

** byvilla
** leilighetsbygg
** ambassade

– En eventuell kjøper kan få kontroll over hele bygget, eller splitte opp å lage store luksusleiligheter, sier Tinholt til E24.

Tinholt sier at det ikke er utenkelig med én enkelt kjøper av bygården, og viser til blant annet Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan og hans familie kjøp av en bygård med fem leiligheter i Eilert Sundts gate i Oslo i 2009, for senere å slå dem sammen til én stor familiebolig.

Prisen Reitan betalte for murvillaen den gang var 39 millioner kroner. Den påfølgende ombyggingen skal ha kostet flere titalls millioner kroner.

– En trend vi har sett i USA en stund, og særlig i storbyen New York, er at store boliger sentralt kjøpes av private med ønske om kontroll over en hel bygård til eget bruk.

Tinholt forteller at trenden man nå ser i USA var vanlig i Norge før man begynte seksjoneringen på 1970-tallet. Han tror videre at også det norske eiendomsmarkedet vil bevege seg «back to basic».

(saken fortsetter under bildet)

OSCARS GATE 47/49: For 62 millioner kan denne bygården bli din.

Ikke behov for å selge

– Vi averterer i markedet for å teste hvilken pris som er mulig å oppnå i dagens marked, derfor ønsker vi å gå bredt ut. Selger er mottagelig for flere løsninger, sier Tinholt.

Det er Teleplan Eiendom AS som står som eier av Oscars gate 47/49, som igjen eies av Teleplan Holding AS. Bak denne selskapsstrukturen står Jørn Arve Longem.

Les også

Ett av fire boligkjøp ender i krangel: – Må gjøre radikale lovendringer

Tinholt påpeker at kjøpere av bygårder ikke ser på antall kvadratmeter primærrom (P-rom), som er det vanligste sammenligningsgrunnlaget for ordinære leiligheter og boliger. Derimot er det bruksarealet (BRA) som har betydning for prisen for kjøpere av bygårder, da tas alt arealet som kan gjøres noe med inn i betraktning - også innvendige delevegger.

Eiendommen i Oscars gate 47/49 har et primærrom på 754 kvadratmeter, men et bruksareal på 1.240 kvadratmeter.

Verditaksten lyder altså på 62 millioner kroner, som også er prisantydning.

Dette gjør gården til Norges dyreste objekt på det åpne markedet akkurat nå.

Les også

- Dette er «James Bond»-versjonen av et funkishus

Direkteavkastning på 3–4 prosent

Eiendomsmegler i Nordvik & Partners Eiendomsmegling, Terje Tinholt

– En kjøper som gjør riktig bruk av bygården kan oppnå tre til fire prosent yield (direkteavkastning, journ.anm.). En lav yield er lettere å akseptere under dagens situasjon hvor alternativavkastningen er lav, sier megleren og viser blant annet til banksparing som i øyeblikket gir en rekordlav rente.

Tinholt forteller at en del kjøpere legger igjen kalkulatoren hjemme og ikke bare går etter avkastning.

– 30 prosent av de jeg selger til har allerede kastet kalkulatoren, sier Tinholt.

Likevel mener han ikke de nødvendigvis gjør dumme kjøp.

– For kjøpere i dette segmentet kan det handle like mye om livskvalitet og muligheten til å kjøpe en boligdrøm.

Les også

Ekskona til Røkke selger markedets dyreste leilighet

Gul-liste

Bygården som nå selges i Oscars gate står oppført på Byantikvarens gule liste over registrerte kulturminner, opplyser megler Terje Tinholt til E24.

Det betyr ifølge et informasjonsskriv fra Byantikvaren at alle byggesaker hos Plan- og bygningsetaten må oversendes til Byantikvaren for uttalelse.

– Gul liste innebærer at det er strengt med fasadeendringer mot gateplan, men eiendommen har en stor bakgård hvor det er et stort potensial bakover. Det er også stort potensial til å gjøre det man ønsker innvendig.

For ordens skyld: E24 er heleid av VG, som er en del av Schibsted-konsernet. Schibsted eier også Finn.no.

Les også

- Dette er «James Bond»-versjonen av et funkishus

Les også

Ekskona til Røkke selger markedets dyreste leilighet

Les også

Ett av fire boligkjøp ender i krangel: – Må gjøre radikale lovendringer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om