Sjekk billigste mobilabonnement

Konkurransen i mobilmarkedet er stor og hver måned bytter 50.000 kunder abonnement. Sjekk hvilket som er billigst, og hva du kan spare.

LETT Å BYTTE: Blir du flådd av mobilselskapet ditt, er det enkelt å bytte til en billigere. Foto: Scanpix.
Publisert:

Dine Penger sjekker jevnlig mobilmarkedet, og mobilselskapene kniver om å være billigst. Dette kommer deg til gode.

Nye kommer, gamle forvinner

Siden Dine Penger sjekket mobilmarkedet sist, har et av mobilselskapene som da kom best ut forsvunnet. MTU gikk konkurs i høst.
Dine Penger har tatt utgangspunkt i tre tenkte forbrukere. En som ringer mye, en som ringer middels mye og en som ringer lite.
Dine Penger har «fulgt» disse forbrukerne i lang tid, men vi har nå valgt å forandre litt på forbruket. Vi har lagt til nedlastning i tillegg til taletid, antall samtaler, sms og mms.

Dette ringer våre forbrukere pr måned:

OBS: Dette er månedsforbruk.

Dette betaler forbrukerne:

Prisene er hentet inn 12. mars 2009. Kilde: Telepriser.no

For vår storforbruker kommer Tele 2 Uno best ut. For vår middelsforbruker kommer One Call Faktura best ut, og for de som ringer lite er Tele2 Sheriff best.

LES OGSÅ:

Faste mobilpriser er ikke faste

Bevisste kunder

Konkurransen er stor i markedet og nye aktører kommer til, og de etablerte selskapene kommer med nye abonnement. Men nordmenn er flinke til å bytte abonnement.
- Hver måned er det i snitt 50.000 som bytter abonnement, forteller Elisabeth Sørbøe Aarsæther i Post og Teletilsynet til Dine Penger.
Aarsæther sier at mobilmarkedet i Norge er litt spesielt fordi det er så mange tilbydere i forhold til antall innbyggere.
- Det er lett å etablere seg i Norge. Man trenger ingen konsesjon for å etablere seg som mobiloperatør. Markedet i Norge er preget av et fåtall store og mange små aktører. Hvert år er det om lag to operatører som går konkurs eller blir kjøpt opp av andre aktører, forteller Aarsæther.

På telepriser.no kan du legge inn ditt eget forbruk og se hvilket abonnement som passer best for deg

Nykommer Simply

Djuice lanserte fredag 6. mars abonnementet Djuice Simply.
Leder i Djuice, Tor-Arne Fosser, forteller til Dine Penger at grunnen til at de lanserer abonnementet er for å holde på kundene.
- Vi har mange trofaste kunder og mange som bytter. Det er enkelt å sammenligne mobilpriser og enkelt å bytte mobiloperatør i Norge. Med Simply vil vi trekke til oss enda flere unge kunder med et abonnement som er enda lavere på pris og er enkelt å sammenligne med andre på pris, forteller Fosser.

Vil kapre de unge

I hovedsak har Djuice yngre kunder.
- De fleste av våre kunder er unge, og vi merker at de som er mest prisbevisste er nettopp de unge. De bytter operatør oftere enn de voksne. Spesielt merker vi at det er de i 20-årene som har flyttet hjemmefra og betaler regningen selv som bytter oftest, forteller Fosser.
Fosser forteller at Djuice simply er et abonnement som skal konkurrere mot One Call Aktiv, Tele2 Champion og Chess Easy.
- Vi tjener på dette abonnementet, men dette genererer ikke store inntekter. Billige abonnementer som dette har klart lavere lønnsomhet, men vi ønsker å være konkurransedyktige på dette området. Hvor mye de ulike operatørene tjener vil i stor grad avhenge av hvilket forbruk kunden har. Det blir derfor litt vanskelig å si noe om dette på et «generelt grunnlag» påpeker, Fosser.

Med Dine Pengers forbruk kommer Djuice Simply ut med følgende plasseringer:

For vår stor-bruker, kommer Djuice Simply på niende plass med et månedsforbruk på 386 kroner.
For vår middels-forbruker, kommer månedskostnadene på syvende plass med 130 kroner.
Ringer du som vår forbruker som ringer lite, kommer månedsutgiftene på 49 kroner og det er en sjette plass.

Publisert:

Her kan du lese mer om