Nav: 45.000 søknader om dagpenger på fem dager

Ferske tall fra Nav viser at det har blitt registrert 45.000 søknader om dagpenger ved permittering. Mandag ble halvparten av alle de registrerte tilfellene mottatt.

Publisert:

Nav starter tirsdag med publisering av nye statistikker om konsekvenser av coronaviruset.

På fem dager har Nav mottatt 45.000 søknader om dagpenger ved permittering.

– Dette er svært høye tall, og vi antar at de fleste av disse vil bli innvilget. Til sammenligning innvilget Nav i toppåret under finanskrisen i 2009 vedtak i 48.000 førstegangssøknader om dagpenger ved permittering. Under toppåret i oljekrisen i 2016 hadde vi 26 000 innvilgede førstegangssøknader, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en melding.

Permitteres du? Her er den store guiden

Kun i løpet av mandag mottok Nav 24.900 søknader om dagpenger ved permitteringer, og 2.000 ordinære søknader om dagpenger.

Siden torsdag 12. mars har det kommet inn totalt 48.900 søknader om dagpenger, hvorav 45.000 gjelder dagpenger ved permittering.

Les på E24+

Javed Iqbal må stenge dørene. Det kan bli et problem for Foodora

Kraftig økning i sykefravær

Tallene viser også en kraftig økning i sykefraværstilfeller knyttet coronaviruset. Fra og med mandag 9. mars har helsevesenet kunnet huke av på coronaviruset som diagnose på sykmeldinger.

Disse viser at det fra 9. til 16. mars har vært 12.200 sykefraværstilfeller relatert til coronaviruset.

Les også

Rundt 1.000 ansatte i oljebransjen har fått permitteringsvarsel

– De siste dagene har det vært en kraftig økning i antall sykefraværstilfeller med påvist eller mistanke om smitte av coronaviruset. At antallet er klart høyere enn Folkehelseinstituttets tall over antall smittede, henger sammen med at Navs tall også fanger inn sykmeldinger med mistanke om smitte. Ettersom det er enkelte forsinkelser i rapporteringen, blant annet at sykehusene leverer sykmeldinger på papir, vil det reelle tallet på antall sykefraværstilfeller være noe høyere, sier Vågeng.

Mandag ble det registrert 4.300 nye tilfeller. Statistikken over sykefraværstilfeller vil bli oppdatert daglig.

Nav kommer også til å legge ut ukentlige ledighetstall. Den første publiseringen er i dag klokken 14:00.

Les meldingen her
Publisert:
Gå til e24.no