Ferd-arving ber om 16,5 mill. for Frogner-bolig

Ferd-arving Katharina Andresen selger leiligheten på Frogner etter ett år. Leiligheten er lagt ut for salg med en prisantydning på 16,5 millioner kroner. Andresen kjøpte selv leiligheten for 10,6 millioner.

  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Datter av Ferd-eier Johan Andresen, Katharina Andresen selger leiligheten på Frogner kun ett år etter at hun selv kjøpte den. Både Andresen og kjæresten Frederic Øien Kvasnes står oppført som eiere.

Den gang kjøpte hun leiligheten til 10,6 millioner kroner. Et drøyt år senere ligger boligen til salgs med prisantydning til 16,5 millioner kroner.

Leiligheten på 192 kvadratmeter har to soverom, stue, spisestue, kjøkken og to bad. Samtidig følger det med tre kjellerboder.

Visningene er satt til førstkommende søndag og mandag.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Må ha relativt gode midler

– Med tanke på objektets størrelse, pris og beliggenhet så vil jeg tippe at kjøperen er mellom 25 og 40 år, har relativt gode midler og ønsker å bo i området, sier megler Hans Houeland hos Privatmegleren til E24.

Han legger til at det er kort vei til motorveien og senter på Skøyen, samtidig som man på gatehjørnene finner restauranter og Solli like i nærheten.

– Jeg tror ikke denne leiligheten kommer til å ligge ute til salgs lenge, sier Houeland.

Les også

Les også: Milliardærarving selger Norges dyreste bolig for 100 millioner

Vesentlig oppgradert

– Leiligheten er vesentlig oppgradert. Det er ikke så ofte det selges leiligheter med så høy kvalitet og hvor det har blitt gjort så mye. Som oftest pusses leiligheter opp for salg, og det du klarer å gjøre selv vil du som kjøper ikke betale for.

Han legger til at om man klarer å tilby markedet noe som ser attraktivt ut og når ut til et stort publikum får man igjen for det.

– Folk har gjerne pusset opp selv og vet hva det koster sammenlignet med det de trodde en oppussing ville koste. Flere og flere ønsker å kjøpe leiligheten «nøkkelferdig».

Megleren begrunner hoppet i prisantydningen med en generell standardheving i hele leiligheten.

– Dette var en relativt sliten leilighet da de kjøpte den, og var som å regne som et oppussingsobjekt. Det eneste selgerne har beholdt var ett av badene. Det er nytt kjøkken, nye gulv, walk-in-closet, stort hovedbad og gjesterom med eget bad.

– Det er en kombinasjon som funger, det er en gjennomført leilighet.

Ferd-arvinger

Katharina og Alexandra Andresen, døtrene til Ferd-eier Johan H. Andresen, beholdt topplasseringen på listen over landets rikeste under 30. Det viste skattelistene for 2018.

Katharina Andresen (født i 1995) troner øverst, med en formue på 1,077 milliarder kroner. Alexandra Andresen (født i 1996) følger etter med en formue på 1,071 milliarder kroner.

Formuene er imidlertid kraftig redusert fra 2017, da søstrene satt på omtrent 6,8 milliarder kroner hver. Årsaken er en selskapsjustering i Ferd, der Andresen-søstrene i slutten av 2018 opprettet sine egne aksjeselskap for eiendelene de har i Ferd-systemet, skrev Dagens Næringsliv før tallene kom.

Søstrene har vært blant Norges rikeste personer under 30 år siden de ble myndige, og har de siste årene byttet på å være landets rikeste kvinner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Katharina Andresen
  2. Johan H. Andresen
  3. Privatmegleren
  4. Ferd

Flere artikler

  1. DN: Katharina Andresen har solgt Frogner-leilighet med millionrabatt

  2. Katharina og Alexandra Andresen er landets rikeste under 30

  3. Ferd-søstrene ikke lenger Norges rikeste under 30

  4. DN: Andresen-søstrene kuttet skatten med 100 millioner

  5. Ferd-arving i karantene: – Ser hvor ekstremt dyktige ansatte vi har