Mye tyder på at flere velger bypåske i år

Den sene påsken kombinert med det flotte været over store deler av landet fører til at flere velger å bli igjen i byen. 

UTEPILS: Varmt vær og sen påske får mange nordmenn ut i solen for å nyte en kald øl.
  • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

– Vi forventer flere besøkende i påskeuken enn ellers. Tallene så langt viser at mandag og tirsdag allerede er bedre enn ellers med 5.000 besøkende i går, sier Kai Lyche, daglig leder i Oslo Street Food, den nyåpnede mathallen i Torggata til E24.

Kommunikasjonssjef Hege Ramseng i Bryggeri- og drikkevareforeningen forteller også at det er mange som velger bypåske.

– Det er flere som feirer påske i byen, og i sammenheng med at påsken kommer sent i år er det flere som blir i byen. Når det også er så fint vær er det flere som lengter etter utepils. I tillegg er det knyttet stor forventning til å sitte i solveggen på hytta og ta seg en kald øl, sier hun.

Arrangementer i påsken

Storbyene har flere arrangement som går i påsken. I Oslo står blant annet Inferno-festivalen på planen.

Vinmonopolet forventer «stort trøkk» i påsken

– Det går mot helt utsolgt arrangement, så vi regner med at det kommer opp til 5.000 mennesker innom i løpet av de fire dagene, sier pressesjef for festivalen, Runar Pettersen.

Akvariet i Bergen melder om gode påsketall så langt.

– Vi har hatt omtrent 1.000 besøkende både mandag o tirsdag, og har en del påskeaktiviteter med eggjakt, kunnskapskonkurranse og forskjellig egg- og påskequiz. Uteaktiviteter i finværet og en veldig populær lekeplass bidrar til dette, sier direktør Aslak Sverdrup.

Mange på fjellet

Daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening Camilla Sylling Clausen sier til E24 at det var knyttet stor spenning til hvordan forholdene kom til å bli i påsken.

– Det er gode forhold i fjellet. Det ser kanskje ikke sånn ut hvis man sitter inne i Oslo. De fleste holder alt av bakker og heiser åpne denne uken.

Videre forteller hun at det er vanskelig å si hvordan besøkstallene blir i påsken, og påpeker at det fremdeles er flere som ikke har bestemt seg helt.

– Det har vært ledig kapasitet på de store destinasjonene som oppgir bookingtall. De har rapportert om ledig kapasitet på 15 til 20 prosent i uken før påske. Det er viktig å påpeke at dette er uten Airbnb og andre slike tjenester, sier hun.

DNT melder om at hyttene hittil har hatt 7.515 overnattende gjester.

– Per onsdag i påskeuken ligger vi på samme besøkstall som i fjor, selv om påsken i år er tre uker senere. Hyttene i påskefjellet har plassgaranti, og selv om det mange på fjellet allerede, har DNT-hyttene plass til flere gjester i påsken, sier kommunikasjonsrådgiver Monica Hägglund Langen.

Grensehandel

Ole Jørgen Lind uttalte til TV2 at det var gode utsikter for årets påskehandel.

Milliardvekst i grensehandelen

– Det ser veldig bra ut, påsken ligger sent på året og det er mange som har fri. Det ligger godt til rette for en god påske, sa han til avisen.

Bransjeorganisasjonen Virke Handel uttalte også at det ser ut til at årets grensehandel kommer til å sette rekord.

– Det er sen påske i år, mange velger kanskje å være mindre på fjellet enn de ellers ville vært og vi ser at de svenske butikkene markedsfører sine tilbud intensivt i norske medier og på plakater i bybildet, sa direktør Harald Andersen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Påske
  2. Grensehandel

Flere artikler

  1. Vinmonopolet forventer «stort trøkk» i påsken

  2. Utepilsen uteblir i påsken: – Svært tungt etter dette året

  3. Regjeringen innfører nye strengere coronatiltak i hele landet

  4. Tviler på full festivalfest i sommer: – Smitten er sjefen i byen

  5. Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen