Venstre vil kutte barnetrygden for de rike

Venstre foreslår store endringer i barnetrygden og vil fjerne kontantstøtten. Det utbetales i dag rundt 13 milliarder kroner årlig i barnetrygd.

VIL DIFFERENSIERE: Venstres talsmann Abid Raja mener folk med store inntekter ikke trenger barnetrygden. Et av Venstres forslag er differnsiering av barnetrygden.

Eskil Wie Furunes VG
  • NTB
Publisert:,

– Folk med store inntekter i Holmenkollåsen trenger ikke barnetrygden. Vi vil ta fra de rike og gi til de fattige, sier Venstre-talsmann Abid Raja til VG.

Han har ledet et utredningsarbeid i forkant av Venstres landsmøte om 14 dager, som leverer sin innstilling til landsmøtet fredag.

Et av forslagene er å differensiere barnetrygden. Lavinntektsfamilier får full utbetaling, og ellers differensieres barnetrygden etter husstandens inntekt. For å unngå byråkratisering, bør støtten regnes ut i forbindelse med ligningsoppgjøret.

I stedet for kontantstøtte mener partiet det bør det innføres en ventestønad for dem som ikke har fått tilbud om barnehageplass.

– Vi har vurdert dette nøye og kommet til at det er tid for endring. Barnetrygden slik den er i dag, har utspilt sin rolle. Den skulle gi alle en viss økonomisk sikkerhet mens ungene vokser opp. Men i 2016 er det så store grupper som har så god råd at barnetrygden ikke betyr noe som helst.

Han mener grensen bør gå rundt en million kroner.

– De som tjener over det, bør miste den. De som tjener mellom 500.000 og en million kroner bør få den noe redusert, mens de som tjener under 500.000 kroner bør beholde dagens nivå, sier Raja.

Les også

Folk kan tape store summer på glemte fradrag

Les også

– Regjeringen svikter barnefamiliene

Les også

Økonomer: Skattekuttene virker ikke

Her kan du lese mer om

  1. Venstre (V)

Flere artikler

  1. Venstre snuser på boligskatt

  2. Uenighet om barnetrygd i Høyre

  3. Høyre-krav om tvungen sommerskole

  4. Annonsørinnhold

  5. Britene ruster seg for historisk EU-avstemning

  6. Enslig forsørger om statsbudsjettet: – Jeg har blitt redd