Nettbanktrøbbel for flere banker

Hundretusener av nordmenn skal ha problemer med nettbank og kort fredag.

BANKTRØBBEL: Flere banker opplever problemer med nettbank og kortbetalinger på nett fredag.

Foto: Erik Johansen NTB scanpix
Publisert:,

Flere banker har problemer fredag.

Minst 73 banker, deriblant Storebrand og Bien sparebank er rammet. Flere hundre tusen kunder er rammet av problemet som startet fredag morgen.

Det var nettstedet Digi som først meldte om nyheten.

– Det jobbes på spreng med å finne feilen og rette opp løsningen. Kredittkort fungerer, og for mange vil også debitkort fungere, men vi har særlig problemer med nettbanken og mobilbank, sier informasjonsdirektør i Eika Gruppen Sigurd Ulven til E24.

Dansk underleverandør problemet

Trøbbelet som oppsto rundt klokken 9, kommer som følge av problemer hos bankenes danske systemleverandør SDC. Også svenske og danske banker skal ha problemer.

Hos SDC i Danmark arbeides det nå på spreng med å finne problemet.

– Dessverre har vi ikke så mye informasjon om situasjonen. Det vi kan si er at det arbeides på høytrykk fra eksperter både fra oss, Microsoft og vår underleverandør for å identifisere feilen. Vi har fremdeles ikke funnet ut hva som er feil, sier Sille Stener, presseansvarlig i SDC, til E24 fredag ettermiddag.

70.000 hos Storebrand

– Vi har problemer med nett- og mobilbank. Det er også problemer med VISA og Mastercard når man handler på nett med disse kortene. Da opplever en del kunder å få dobbel reservasjon på kortet, sier kommunikasjonssjef i Storebrand, Bjørn Erik Sættem, til VG.

Hos Storebrand er 70 000 kunder rammet. Sættem beklager feilen og opplyser at de jobber med å rette problemene.

I følge digi.no skal enkelte kunder opplevd å bli trukket dobbelt for transaksjoner i nettbutikker. Dette bekrefter Sættem til nettsiden som opplyser at de jobber med å slette dobbelttransaksjonene.

Også torsdag skal det vært problemer, da falt systemene ned, men kom opp igjen etter en tid torsdag kveld, har Sættem fortalt Digi.

Her kan du lese mer om