Spar tusener i Sverige - ikke bare på maten

Tar du turen over grensen i påsken, er det smart å gå i flere butikker enn matbutikken og på Systembolaget. Det er gode penger å spare på medisiner, utstyr til dyr og barn.

Spar penger: På tur til Sverige skal du se etter mer enn bare mat. Medisiner, helsekost, utstyr til hund og katt og barneutstyr kan du spare gode penger på.

Foto: Carsten Pihl
  • Øystein Larsen-Vonstett
  • Jørn Kaalstad
Publisert:

Svenskehandel. Påsken er tiden for svenskehandel for mange. Totalt i fjor handlet nordmenn for 11 milliarder i Sverige i fjor, viser tall fra SSB.

Ikke glem «det andre». Matbutikkene og Systembolaget er flittig besøkt, men det er andre butikker også som bør få en visitt hvis du vil spare penger.

Les også:Spar tusenlapper på svenskehandel i påsken

Apotekvarer. Du børdefinitivt ta en tur innom apoteket når du grensehandler. For det første er det det til dels mye å spare på vanlige over diskvarer: Ibumetin 400 mg, 30 stk. smertestillende piller koster 42 kroner.

Et tilsvarende antall piller koster hele 121 kroner i Norges største kjede, Apotek1.

En halv liter Listerine munnskyll koster 44 kroner på Apoteket Hjärtat på Nordbysenteret. Nettpris hos Apotek1 er 85 kroner.

Reseptfritt. Sverige har en mindre restriktiv medisin-praksis enn Norge. Derfor får du også medisiner som er reseptbelagte i Norge, over disk på grensen:

Røykeavvenningsproduktet Champix koster 776 hos Apotek1.

På Nordbysenteret kostet det 618 kroner – over disk.

Hund og katt. Dyreglade bør også sjekke dyrebutikkene. Du får kjøpt viktige dyreprodukter – reseptfritt på apotek i Sverige. Flått- og loppemiddelet Frontline Vet til katt, for eksempel koster 180 kroner over disk på grensen. Apotekenes utsalgspris i Norge (AUP) er 250 kroner, med resept.

Barneutstyr. Småbarnsforeldre kan spare på å kjøpe barne- og babyvarer på grensen. Britax Multi-tech2 bilsete kostet 2253 NOK hos Gränsens Barn.

Nettpris hos Babyshop og Babycare, to av de største kjedene i Norge, er 3499 kroner.

Systembolaget stengt i Strømstad på torsdag!

Hvis du planlegger Sverige-tur på skjærtorsdag, er det kanskje nyttig å vite at systembolaget er stengt i Strømstad. I Charlottenberg er det derimot åpent.

Stengt i Strømstad: Skjærtorsdag og langfredag er imidlertid begge utsalgene i Strømstad stengt. Disse er oppe 9–15 på påskeaften. Første og andre påskedag er det stengt.

Systembolaget i Munkedal, 70 kilometer sør for Strømstad, holder imidlertid oppe skjærtorsdag 10–18.

Nordby Shoppingcenter er oppe fra 10–20 hele påsken igjennom bortsett fra påskeaften og første påskedag. Da stenger de dørene en time tidligere.

Åpent i Charlottenberg: I Charlottenberg har Systembolaget åpent på skjærtorsdag 10.00-20.00. (Stengt langfredag og åpent påskeaften 10-15.)

Charlottenberg Storsenter har åpent alle dagene i påsken 10-20, bortsett fra langfredag, påskeaften og første påskedag som har 10-19.

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukerspørsmål

Flere artikler

  1. Se stor prisoversikt: Spar tusenlapper på svenskehandel i påsken

  2. Så mye sparer du på harryhandel i påsken

  3. Vinmonopolet forventer «stort trøkk» i påsken

  4. Annonsørinnhold

  5. Derfor er ikke polet åpent påskeaften

  6. Her er Vinmonopolets åpningstider i påsken