Ikke betal for mye for tv-abonnementet

Dersom du har bestilt ekstra kanaler for å få sett den sporten - eller de filmene - du ønsker å se, kan det lønne seg å sjekke opp om du har fått TV-leverandørens beste tilbud.

DYRT: Det kan bli mange hundrelapper ekstra å betale for tv-tittingen i måneden for sportsinteresserte. Men det ingen vits i å betale mer enn man må. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Publisert:

Særlig gjelder dette dersom det er er liten stund siden du bestilte ekstrakanalene - det er nemlig ikke umulig at det siden den gang har dukket opp et samletilbud eller lignende som du ikke har fått informasjon om.
Njål Ottesen fra Radøy i Hordaland oppdaget at han hadde betalt 141 kroner mer i måneden enn nødvendig for sin TV-pakke hos Canal Digital.

Følg Dine Penger på Facebook!

Differanse på 141 kroner

Etter at han hadde bestilt TV 2 Sport i tillegg til Entertain-pakken han hadde fra før, betalte Ottesen 941 kroner i måneden.
- Men da en kompis en stund senere bestilte nøyaktig samme pakke som meg, endte han opp med en lavere pris - nemlig 800 kroner, forteller Ottesen.
Prisdifferansen på 141 kroner ble av Canal Digital forklart med at det var billigere å bestille denne pakken som en kombipakke. Men dette hadde altså ikke Ottesen blitt informert om av Canal Digital, og han har regnet ut at han dermed kan ha betalt så mye som 2.000 kroner mer til TV-leverandøren enn han hadde trengt.

LES OGSÅ:

Klagestorm mot helsekostfirma

- Ser det relativt ofte

Lars Grøndal, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerombudet, forteller at denne problemstillingen er noe de ser relativt ofte både innenfor TV- og telefonbransjen.
- Det kommer nye og gunstigere tilbud som eksisterende kunder ikke får beskjed om. Det er ikke noe ulovlig ved dette. Men en ting er hva som er lovlig eller ulovlig - en annen ting er hva som er god og dårlig kundebehandling. Og dette er ikke god nok kundebehandling, sier Grøndal.

- Bør være en smal sak

Han setter et spørsmålstegn ved hvor vanskelig det kan få vært for selskapet å ha kontakt med kundene, og få gitt dem beskjed om slike prisforandringer.
- Såpass gode systemer bør selskapene ha. De vet hvilke produkter den enkelte kunde abonnerer på, og da bør det være en smal sak å gi den nødvendige informasjonen. Men det koster ekstra energi, sier Grøndal.

LES OGSÅ:

Android-programmer raskt og gratis

- Enkeltstående tilfelle

Canals Digitals kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen sier til Dine Penger at eksemplet med Ottesen er et enkeltstående tilfelle.
- Vi har full åpenhet om hvilke priser vi tilbyr for både nye og eksisterende kunder. Tilbudet det her er snakk om er åpent for både eksisterende og nye kunder, sier Tjønndal Pettersen.
Han legger til at når eksisterende kunder ringer inn til kundeservice og lurer på priser knyttet til «bundling», skal de få informasjon om dette på lik måte som nye kunder. Og informasjonen er også tilgjengelig på Canal Digitals nettsider.
- I dette tilfellet har det skjedd en menneskelig glipp og det beklager vi veldig, sier Tjønndal Pettersen.

Gjennomgang

Han sier også at Canal Digital nå vil gjennomgå sine prosesser rundt kampanjetilbud og kundeinformasjon, da de ønsker at kundene skal være mest mulig oppdatert om kanaltilbud og hvilke priser som gjelder.

Ikke krav på kompensasjon

I og med at det ikke er noe direkte ulovlig i denne måten å operere på, kan ikke kunder som føler seg lurt på denne måten, kreve noen kompensasjon.
- Men det man kan gjøre er å kreve en bedre pris eller bytte leverandør, er rådet fra Grøndal.

Sa opp abonnement

I og med at Ottesen følte seg dårlig behandlet, og også hadde fått en del feilinformasjon ble han riktignok tilbudt en kompensasjon på 492 kroner. Canal Digital har også beklaget at en feilinformasjon har blitt gitt.
Men Ottesen valgte til sist å følge sistnevnte råd fra Grøndal.
- Jeg sa opp abonnementet hos Canal Digital for to dager siden, forteller Ottesen, som opplever at kundebehandlingen hos TV-leverandøren ikke var tilfredsstillende.

Publisert:

Her kan du lese mer om