- Årets julehandel vil slå alle rekorder

Sportsbutikkene vil omsette for 14% mer i desember i år enn i fjor. Se hva annet vi vil kjøpe ekstra mye av til jul i år.

I år kommer nordmenn til å handle julegaver for mer penger enn noengang tidligere. Foto: Scanpix
Publisert:

Nok en gang kommer julehandelen i Norge til å slå alle rekorder, skal vi tro nye anslag fra Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Nesten 3.000 kroner hver

I desember kommer vi til å svi av hele 45 milliarder kroner - hvorav julehandelen utgjør cirka 13,4 milliarder i norske butikker. Det er en økning på 7,5% fra desember i fjor.
Ifølge HSH vil hver nordmann i gjennomsnitt bruke 2.860 kroner på julehandelen i år.

Mye sportsutstyr

Sportsutstyr er det vi kjøper mest av i år i forhold til fjoråret, ifølge HSH. Her forventes det en vekst på 14% i desember sammenlignet med julen 2006.
Men HSH venter generelt sterk vekst i de fleste bransjene i forbindelse med julehandelen 2007.
-Været representerer alltid en viss usikkerhet med hensyn til omsetningsutviklingen i sportsbransjen. Dersom vi får snø i de mest befolkningstette områdene før jul, vil dette ventelig sette en ekstra spiss på julehandelen i sportsbransjen, sier Haartveit.

Tredobler salget av smykker

Andre bransjer, som radio og tv, sport, vin og brennevin og bøker opplever gjerne at omsetningen dobles i desember sammenlignet med en «normal» måned.
Men gull- og sølvvarer har den største veksten i desember med mer enn tre ganger så høy omsetning som i en «normalmåned».

I tabellen under ser du hvilke varer HSH tror vi kommer til å kjøpe mest av i år, sammenlignet med desember i fjor:

Kilde: Kvarud Analyse og HSH

Høyere enn man trodde

-Norsk detaljhandel har hatt en sterk vekst gjennom året og veksten blir klart høyere i år enn de fleste har anslått, sier sjeføkonom Lars E. Haartveit i HSH i en pressemelding.
Han viser til kraftig økning i lønningene og at de økte rentene har hatt en mindre virkning enn tidligere antatt.

Publisert:

Her kan du lese mer om