Norwegian kansellerer til Florida

Norwegian innstiller en rekke flyvninger til og fra Fort Lauderdale i Florida på grunn av uværet Irma.

UVÆR I VENTE: Norwegian innstiller blant annet flyvninger fra Oslo til Fort Lauderdale ved Miami fredag 8. september.
Publisert:

Flyselskapet Norwegian varsler torsdag at de har innstilt flere flyvninger til Florida i USA, på grunn av orkanen Irma.

Passasjerer som er rammet av kanselleringene blir løpende oppdatert via sms, skriver flyselskapet i en pressemelding.

«Sikkerheten først»

Blant annet er flyvningen fra Oslo til Fort Lauderdale fredag 8. september innstilt. Også flyvningen fra Fort Lauderdale til Oslo samme dag er kansellert.

Videre er flyvningene fra Stockholm og Barcelona lørdag og fra Paris og København søndag innstilt.

«Sikkerheten til våre passasjerer og kabinbesetning kommer alltid først,» skriver Norwegian i pressemeldingen.

Norwegian opplyser at de følger nøye med på utviklingen i uværet, og er i tett kontakt med lokale myndigheter i Florida.

SAS kansellerer flyvning lørdag

SAS har kun én flyvning til Florida i løpet av helgen, fra København til Miami, og denne er innstilt, opplyser pressekontakt Randi Baasch i SAS.

Også returen til København fra Miami er kansellert. SAS' neste flyvning til Florida går først på tirsdag. Baasch opplyser at SAS følger utviklingen i uværet nøye.

Ifølge en trafikkmelding fra flyselskapet kan passasjerer som skal reise til, fra eller via Miami i tidsrommet 6. til 11. september booke om til en annen destinasjon eller dato gratis.

Setter makspris på flybilletter

Orkanen Irma, som allerede har forårsaket store ødeleggelser på flere karibiske øyer, ventes å nå kysten av Florida i helgen.

Flere amerikanske flyselskap setter nå tak på hvor mye flybilletter ut av byene i delstaten kan koste, slik at folk skal kunne komme seg vekk fra de orkanrammede områdene. Blant dem som gjør det er JetBlue, som også har satt opp ekstra avganger ved de flyplassene de har tilgjengelige fly. I tillegg dropper flyselskapet gebyr for passasjerer som ønsker å kansellere eller endre flyginger, skriver Yahoo Finance.

American Airlines setter en makspris på 99 dollar per billett på direkteflyginger ut av Florida i tidsrommet 10. september til 13. september, opplyser en talsperson for flyselskapet til Yahoo Finace.

Publisert:

Her kan du lese mer om