Obos-boliger falt i pris

Nå tror Obos at boligmarkedet går inn for en myk landing. Fredag presenterer Eiendom Norge nøkkeltall for boligmarkedet for juni måned.

PRISENE FLATER UT: Etter lang tids oppgang flater nå prisene ut, tror Obos. Bildet er av Obos-boliger i Kværnerbyen i Oslo.

Jan Petter Lynau
  • Johan Nordstrøm
Publisert:,

Prisene på brukte Obos-boliger i Oslo-området falt med 0,9 prosent i juni. Gjennomsnittlig kvadratmeterprisen er nå 48.495 kroner, og det er hele 12,2 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Hittil i år har prisene steget 6,1 prosent, skriver Obos i en pressemelding onsdag.

– Mye tyder på at prisstigningen nå har roet seg og at markedet går inn for en myk landing. Vi tror på en moderat prisstigning til høsten, sier konsernsjef i Obos, Martin Mæland.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 44.057 kroner i juni. Dette er 0,4 prosent lavere enn i mai, og 8,8 prosent høyere enn i juni 2014.

Det ble omsatt 1013 Obos-boliger i juni i år, hvilket er en økning fra 829 boliger i juni i fjor.

Les også

E24s rentesjekk: Her får du billigst boliglån nå

Lang periode med vekst

Fredag 3. juli klokken 11.00 presenterer Eiendom Norge boligprisstatistikken for juni 2015. Denne statistikken er den mest omfattende som finnes for boligmarkedet.

– Etter en lengre periode med vekst i boligprisene, fikk vi en mindre nedgang i mai måned. Det blir derfor interessant å se om den moderate trenden har fortsatt inn i juni måned, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Da finansministeren la frem boligpakken 15. juni, varslet hun at det kan komme flere innstramminger for boliglån for å stagge veksten i boligpriser og gjeld.

Les også

Her er Sivs boligpakke

Fortsatt oppgang for enkelte borettslagsboliger

Tirsdag meldte Garanti Eiendomsmegling at prisene på borettslagsleiligheter omsatt gjennom denne megler gikk opp med 1 prosent i juni.

– Prisene stiger i juni etter at utviklingen var flat forrige måned. Prisene på borettslagsboliger har steget med ti prosent siden nyttår, og veksten så langt i år har vært kraftigere enn de fleste ville spådd på forhånd, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden, ifølge pressemeldingen fra Garanti Eiendomsmegling. I juni i år er det i snitt 4,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,3 bud fra mai i år, med en nedgang på 0,2 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er 2,1 i juni i år. Dette er en nedgang på 0,3 budgivere fra forrige måned, og like mange budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

– Aktiviteten har vært høy i juni. Vi har solgt flere boliger denne måneden enn på samme tid i fjor, og boligene har dessuten blitt solgt mye raskere enn forrige måned, sier Drogseth.

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
  2. Obos
  3. Boligmarkedet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Prisoppgang på borettslag i juli

  2. Prisfall for borettslagsleiligheter i september

  3. Disse leilighetene ble 3,5 prosent dyrere på én måned

  4. Annonsørinnhold

  5. Ferske boligtall: Boligprisoppgang i november

  6. Boligprisene steg i august