Forsinket levering av nytt hurtigruteskip – flere tusen passasjerer rammes

Hurtigrutens nye flaggskip, MS Roald Amundsen, blir først klar for levering i 2019. Dermed avlyses flere seilaser.

FORSINKET: MS Roald Amundsen fotografert like før sjøsetting tidligere i måneden.

Foto: Oclin/hurtigruten NTB scanpix
Publisert:,

Etter det Avisa Nordland erfarer kanselleres rundt ti seilinger i Antarktis, noe som rammer opp mot 3.000 passasjerer.

– La meg være den første til å beklage for situasjonen, skriver konsernsjef Daniel Skjeldam i et brev til de berørte reisende.

BEKLAGER: Hurtigrutesjef Daniel Skjeldam.

Foto: Jan-morten Bjørnbakk NTB scanpix

Passasjerene vil få full refusjon – inkludert kostnader for eventuelle kanselleringer av fly. I tillegg får de tilbud om avslag på andre turer med Hurtigruten.

Les også

Hurtigrutens nye hybridskip skal seile til Norge

– Vi kan dessverre bekrefte at leveransen og innfasingen av verdens mest avanserte, moderne og miljøvennlige ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, blir forsinket til 2019, skriver Hurtigruten videre i en uttalelse.

Komplekst

MS Roald Amundsen ble sjøsatt i Ulsteinvik på Sunnmøre tidligere i februar. Ifølge Kleven verft har byggingen av skipet vært mer kompleks enn de hadde forventet.

– De trenger mer tid til å gjøre henne ferdig. Det betyr også at de ikke vil kunne levere skipet innen fristen som var avtalt, opplyser Hurtigruten ifølge Avisa Nordland.

Skipet skal brukes til ekspedisjonscruise i polarområdene. Det blir utstyrt med store batteripakker og er verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip.

MS Roald Amundsen skal ta med gjester blant annet til Antarktis, Svalbard, Alaska, gjennom Nordvestpassasjen i fotsporene til Roald Amundsen – og på ekspedisjonsseilinger langs norskekysten.

– Vi har lenge sagt at vi skal satse mer langs norskekysten og dette er det første eksempelet på det. Vi gjorde en test i fjor sommer med det nye ekspedisjonsskipet vårt Spitsbergen som gikk på en ren kommersiell rute fra Bergen. Vi fylte det skipet fort og testen ble en såpass stor suksess at vi nå satser videre, har konsernsjef Daniel Skjeldam tidligere uttalt i et intervju med E24.

Les også

Ny toppnotering for flytrafikken i 2017

Les også

Næringslivstopper: – Å kjøpe bolig i Norge er altfor gunstig

Les også

Måling: Én av fem vil fly mindre til fordel for klimaet