Hareides smittegrep kan gi billige Widerøe-turer

Widerøe får doblet antallet ledige seter etter at regjeringen har endret sine smitteråd. – Vi må nok påregne å selge disse billettene ut til en rabattert pris , sier Widerøe-sjef Stein Nilsen.

Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Siden 28. april har flyselskapene måttet fly med blokkerte seter av hensyn til smittevern.

Torsdag sa samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) at dette tiltaket oppheves, og det gir Widerøe og de andre flyselskapene masse ekstra kapasitet.

Widerøe får dobbelt så mange ledige seter, og det kan gi billige flyreiser til nordmenn.

– Vi må nok påregne å selge disse billettene ut til en rabattert pris skal vi klare å fylle flyene i sommer, sier Widerøe-sjef Stein Nilsen i en melding.

– Uforholdsmessig inngripende

Det har vært vanskelig å erstatte utenlandske turister med norske turister på grunn av høye priser og få billetter, påpeker Widerøe-sjefen. Han er fornøyd med at norsk reiseliv nå kan tilby flere seter og kampanjer for å lokke nordmenn inn i flyene.

– For oss som flyselskap betyr ikke dette at de økonomiske utfordringene er over, men det betyr at vi kan begynne å stable dette flyselskapet på beina igjen etter hvert som etterspørselen normaliserer seg, sier Nilsen.

Widerøe omtaler tiltaket med blokkerte seter som «et uforholdsmessig inngripende tiltak».

– Vi har håpet og ventet på en harmonisering av smittevernregler i europeisk luftfart, og er selvsagt svært glade for å få dette på plass før sommersesongen starter, sier Nilsen.

Krever munnbind fra neste uke

Flyselskapet innfører krav om munnbind fra 15. juni, for alle passasjerer over 6 år. Passasjerene må ha med eget munnbind.

Widerøe vil ikke starte opp flere ruter eller øke antallet flyvninger i sommer, men har satt opp en rekke sommerruter mellom nord og sør i Norge. Nå lover selskapet at det blir flere priskampanjer.

– Kampanjer er helt nødvendig skal vi klare å fylle flyene på så kort varsel, sier kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe.

Widerøe har rundt 3.000 ansatte inkludert bakkemannskap, tekniske tjenester og kabinansatte, og flyr til 50 reisemål i Norge og utlandet.

Her kan du lese mer om

 1. Reiseliv
 2. Widerøe
 3. Coronaviruset
 4. Smittevern
 5. Flyselskaper
 6. Munnbind
 7. Luftfart

Flere artikler

 1. Flyselskapene kan fylle opp setene – trosser råd fra FHI

 2. Samferdselsministeren bekrefter at flyselskapene får fylle midtsetet med passasjerer igjen

 3. NRK: Norwegian, SAS og Widerøe får igjen fly med fulle fly

 4. Annonsørinnhold

 5. Norwegian gjenåpner første rute utenfor Norge

 6. Ny smittevernveileder: Krever tomt midtsete mellom passasjerer