Retten baner vei for tvangsssalg av Vollviks villa

Bergen tingrett fastslår at Idar Vollvik og kona må ut av villaen som skal tvangsselges.

I TVIST: Bakgrunnen for tvisten mellom Idar Vollvik og eiendomsinvestor Tom Altenborn er at sistnevnte benyttet sin rett til å selge tilbake aksjer til Vollviks Ludo, et salg han ikke har fått oppgjør for, ifølge advokaten.
Publisert:

Domstolen har bestemt at Idar Vollvik og kona må fravike - kastes ut av - sin eiendom, skriver Dagens Næringsliv. Vollvik har ikke besvart avisens henvendelser i saken.

Blir tvangssalget nå gjennomført, kan eiendomsinvestor Tom Altenborn og selskapet Fire X Ta få innløst sitt pant på 2,5 millioner kroner i villaen. De har hatt pant i eiendommen siden 2011, og eiendommen ble i fjor sommer for andre gang på ett år besluttet tvangssolgt.

Første gang det skjedde, kom Vollvik til enighet med DNB, men nå har Bergen tingrett gitt Altenborn medhold i at mobilgründeren skal kastes ut.

Avgjørelsen om fravikelse kan ankes.

- Vi er nødt til å ta de nødvendige skrittene for å sikre at vår klient får oppgjør for sin fordring, sier advokat og partner Kristian Voie Danielsen i advokatselskapet Hulaas, som representerer Altenborn, til DN.

Ifølge kjennelsen har ikke rettens medhjelper ved tvangssalget «mottatt noen form for tilbakemelding fra de saksøkte, og det oppleves som om de motsetter seg gjennomføringen av tvangssalget». Vollvik har heller ikke besvart henvendelse fra retten og retten «legger til grunn at fravikelse er nødvendig for å gjennomføre tvangssalget».

Ifølge advokat Voie Danielsen er bakgrunnen for tvisten mellom Vollvik og Altenborn at sistnevnte benyttet sin rett til å selge tilbake aksjer til Vollviks Ludo, et salg han ikke har fått oppgjør for, ifølge advokaten.

Les også

Tidligere Chess-kollega gir Vollvik gullnummer-kamp

Les også

Vollvik legger ned flere små selskaper

Les også

E-sigarettselger raser mot  Vollvik: - Ren svindel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om